featured

Estonya İçin Şok Haber ”Kendi Kripto Parasını Üretemez!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yalnızca birkaç hafta önce ”Dünyanın ilk resmi kripto parası geliyor” başlıklı haberimizde, Estonya hükümetinin kendi dijital parasını üretme planları yaptığını duyurmuştuk. Aradan çok zaman geçmeden Estonya için pekde olumlu olmayan bir haber geldi. Estonya’nın kendi dijital para birimini düşündüğü haberi, ECB başkanı Mario Draghi’nin kulaklarına ulaştı. Draghi, devlet para biriminin Euro bölgesi içinde çalışmadığına dikkat çekti. Dedi ki:

“Hiçbir üye devlet kendi para birimini sunamaz; Euro bölgesinin para birimi Euro’dur.”




Estcoin sıkıntılı

Estonya e-misafirlik programı başkanı Kaspar Korjus; fikir aşamasındaki ”Estcoin”in ülke için dijital para birimi olarak kullanılabileceğini öne sürmüştü. Aynı zamanda, Estonya vatandaşlarının dünyanın her yerinden dijital belgeleri noter hale getirmek için bir yol sağlayacaktı.

Estcoin’in benimsenmesi kripto para sektörü için belirgin bir örnek temsil etmiş ve yaygın kabul görmüş olacaktı. Bununla birlikte, ulusal dijital para biriminin potansiyel yararlarına rağmen, Euro Bölgesi Estonya’nın işlemesine izin vermiyor gibi görünüyor. Çin’in yakın tarihli ICO yasağı sonrasında  , ICO’lara yönelik küresel duyarlılık karışık durumda. Ancak ne olursa olsun, yine de, kendi dijital para birimini ihraç eden bir hükümetin fikri şimdilik rafa kaldırılmış durumda görünüyor.

cointelegrapf

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin