featured

Estonya, vatandaşlıkta Estcoin dönemini planlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Birçok konuda ilkleri yapan Estonya, inanılmaz dijital hamlelerine bir yenisini ekleyerek Estcoin ile girişimcileri ülkeye çekmeyi planlıyor..

Estonya’nın, kendi hükümeti tarafından desteklenen e-Residency Projesi, küresel vatandaşlıklar ile birlikte dijital bir ulus kurmaya yol açan bir proje oldu.

Program 2014’te başlamış olsa da, program şu anda da hızlı bir tempoda ilerliyor, istediği işbirliğini alıyor ve topluluk giderek büyüyor. Lokasyondan bağımsız girişimciler ve Estonya dışındaki insanlar, fiziksel olarak ülkede yer almadan ülkeye kolaylıkla yatırım yapabiliyorlar.

2017 yılının ağustos ayında Estonya hükümeti, kripto para biriminin merkezileşmiş olduğu ilk ülke olmasını sağlayacak olan blokchain üzerine kurulu kendi para birimini önerdi.

Kripto Para Tutkunları Heyecanlanmıştı

Bununla birlikte, Estonya’nın AB yargı yetkisine giren bir ülke olması ve Euro’nun merkez para birimi olması nedeniyle, üst düzey yöneticilerin tepkisi vardı. Halbuki, kripto tutkunları, nihayet kripto para birimleri sorumluluklarını kabul eden bir ülke fikrinden heyecanlanmıştı.

Estonya’nın hedefleri, kişi başına düşen gelirlerini e-Residency(e-Vatandaşlık) platformunda oluşturulan vatandaşlıklar vasıtasıyla arttırmayı planladığı için önemli. Bu ağların, Estonya’daki yatırımcıların ve girişimlerin sayısını nispeten küresel bir şekilde artıracağını düşünüyorlar.

E-Vatandaşlık programının ulusal haklar vermediği, ancak şirket kayıt işlemlerini, bankacılık hizmetlerini ve çevrimiçi ödeme işlemlerini kapsayan sınırlı uluslar arası fırsatlara erişim izni verdiği görülüyor.

Estonya’nın e-Vatandaşlık programı için ICO’yu önerdiği halde, geleneksel sistemler ya da devlet kurumları arasındaki bölünmenin ve blokchainin temsil ettiği yeni yaş teknolojisinin giderek zayıfladığı açık bir şekilde hissediliyor.

Estonya’nın yerinden yönetim görüşü, bu noktayı kanıtlıyor; çünkü tek bir varlık ulus ekonomisi üzerinde kontrol sahibi olmamalı ve aslında Kamu-Özel Sektör Ortaklığı’nın ekosistemin işlerini koordine etmesini gerektiriyor.

CCN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin