ABD Senatosu'ndan kripto paraları da ilgilendiren kritik SEC adımı!
ABD Senatosu'ndan kripto paraları da ilgilendiren kritik SEC adımı!

Eski SEC başkanı Jay Clayton yeni Bitcoin düzenlemelerinin geleceğini söylüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Eski ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı Jay Clayton, Bitcoin’in uzun süredir menkul kıymet olarak sınıflandırılmadığını belirtti.

Düzenlemeler gelecek

Ancak 31 Mart’ta CNBC’nin Squawk Box sitesinde konuşan Clayton, menkul kıymet dışı statüsünün onu yeni düzenlemelerin uygulanmasından korumadığı konusunda uyardı ve yakında geleceğini söyledi.

Sunucu Andrew Ross Sorkin, Clayton’ın gözetiminde SEC’in Bitcoin düzenlemesi konusunda bir pozisyon almadığına dikkat çekti. Clayton’a göre bunun nedeni, daha düzenleyici kurumun başkanı olarak görevine başlamadan önce varlığın bir menkul kıymet olmadığının açıklanmasıydı.

SEC’e ulaşmadan önce Bitcoin’in bir menkul kıymet olmadığına karar verildi. Bu nedenle, SEC’in Bitcoin üzerindeki yargı yetkisi oldukça dolaylıydı.”

Clayton, Aralık 2020’de SEC’den ayrılmasının ardından sektörde kaldı ve şu anda kripto para birimleri konusunda One River Varlık Yönetimi’ne danışmanlık yapıyor.

Ripple’ın, Bitcoin ve Ethereum’un menkul kıymetler olmadığı sonucuna tam olarak nasıl ulaştığını belirlemek için ajansın belgeleri sunmak üzere SEC’e yaptığı başvurular ışığında Bitcoin’in menkul kıymet dışı statüsü hakkındaki yorumları da ilginç.

Şirket ve destekçileri, XRP’nin bir menkul kıymet olmadığını defalarca savundu, ancak SEC, merkezi olması nedeniyle XRP’nin belirgin şekilde farklı olduğuna inanıyor.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin