featured

Eski Celsius yöneticisinden bomba: Şirket varlığın fiyatını manipüle mi ediyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Geçtiğimiz ayın süperstarı olan Celsius konuşulmaya devam ediyor. Terra kadar olmasa da piyasaya verdiği tahribat henüz unutulmadı. Hatta etkilerini günden günde daha çok görüyoruz. En son Singapurlu kripto borsası Zipmex, Celsius’un ağına takıldı.

Diğer yandan şirketin eski çalışanı CEL fiyatı ile ilgili önemli paylaşımlarda bulundu. Eski bir Celsius yöneticisi, şirketin CEL token fiyatını manipüle etmiş olabileceğini açıkladı. 

Timothy Cradle, Celsius’ta kara para aklamayla mücadele (AML) analisti olarak çalışmaya başladı. İki yıl sonra Cradle, İzleme Başkanı ve ardından 3 ay süreyle Mali Suçlara Uyum Direktörü olarak terfi etti.

Celsius’un, CEL fiyatı tartışılıyor

2019’a geri dönersek Cradle, üst düzey yöneticilerin biri CEL’i tartıştığını duyduğunu söyledi. Yöneticilerin, rahatsız edici bulduğu kasıtlı fiyat hareketlerini tartıştığını duydu.

Cradle CNBC’ye, Celsius’un bir ralliyi tetikleyerek CEL fiyatını manipüle ettiğini iddia etti. Cradle,

“Bunu daha iyi nasıl ifade edeceğimi bilmiyorum. Ancak piyasadaydılar, aktif olarak ticaret yapıyorlardı ve tokenin fiyatını artırıyorlardı.”

Öte yandan Celsius, borçlarını ödemek için Bitcoin madenciliğini kullanmayı planlıyor. Kripto şirketi, Teksas’taki madencilik kulelerinin inşasını tamamlamak için mahkemeden 5 milyon dolarlık onay istedi.

Başlangıçta 43.000 madencilik teçhizatının konuşlandırılacağı ve 2023’ün ortalarında toplam 112.000 teçhizatın kullanıma sunulacağı tahmin ediliyor. Celsius, 2022’de günde 14.2 BTC ve toplam 10.100 BTC kazanmasını bekliyor.

financemagnates


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin