Eski ABD Meclis Başkanı neden ülkelerin Bitcoin alması gerektiğini söyledi?
Eski ABD Meclis Başkanı neden ülkelerin Bitcoin alması gerektiğini söyledi?

Eski ABD Meclis Başkanı neden ülkelerin Bitcoin alması gerektiğini söyledi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD Temsilciler Meclisi Eski Başkanı Newt Gingrich, yetkililere radikal Bitcoin yanlısı önerileriyle gündeme oturdu. International Bitcoin Advisory Corporation (IBAC) adlı İsrail merkezli yeni bir firmada danışman olarak çalışan Gingrinch, kısa süre önce Financial Times’a, ülkelerin Bitcoin’i merkez bankalarına olduğu kadar enflasyona karşı da bir korunma aracı olarak kullanmaları gerektiğini söyledi.

Eski ABD Meclis Başkanı Newt Gingrich Financial Times’da şu açıklamayı yaptı:

Ekonomik olarak güçsüz ülkeler için enflasyona ve merkez bankalarına karşı bir önlem olarak rezervlerinin bir kısmını Bitcoin’de tutmaları için bir fırsat görüyorum. Özellikle, El Salvador merkez bankası bana göre başarılı bir adım attığını söyleyebilirim.

Newt Gingrich, Bitcoin’in küresel hakimiyet kuracağını iddia ediyor

Bitcoin’in bizzat sahibi olan Newt, aynı zamanda dünya çapında en çok kabul gören kripto para birimi olduğu için Bitcoin’in bir Hedge için en uygun seçim olduğunu da belirtti. Ayrıca, Bitcoin’in karbon üretiminin, tüm zamanların en büyük aldatmacalarından biri olarak tanımladığı, yanlış pazarlanan elektrikli arabalardan önemli ölçüde daha düşük enerji tükettiğine inanıyor.

Bitcoin’e odaklanmaya devam ediyorum çünkü bence en çok rapor edilen ve en yaygın olarak tutulan Bitcoin.

Bitcoin en yüksek seviyesine ulaştı

Bitcoin fiyatı 67.000 doları geçerek tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı ve dün güncel fiyatı keşif bölgesine girdi denilebilir. Küçük bir düzeltmeden sonra bile Bitcoin, güncel olarak 1.23 trilyon dolarlık bir piyasa değeriyle 65 bin doların biraz üzerinde işlem görüyor.

Bugün erken saatlerde, Tesla CEO’su Elon Musk olağanüstü artışa tepkisini twitter üzerinden iletti. Musk, Bitcoin’in yükselişini tanımlamak için bir “69-420” mizahi tweet attı. Ayrıca Tesla’nın BTC varlıkları da 1 milyar doları aşan büyük kârlar elde etti.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin