ICO
Rapor: 2019 1. çeyreğindeki ICO rakamları 2018'e göre 58 kat küçüldü

Ernst & Young yetkilisi Paul Brody: “ICO sektörünün durumu zannedilenden daha kötü.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Londra merkezli çok uluslu profesyonel hizmet şirketi Ernst & Young (EY), geçtiğimiz yıl içindeki ICO’ların performansını gösteren bir  rapor yayınladı.

Ernst & Young raporuna göre, ICO’ların yüzde 86’nın liste fiyatlarının altında

EY, bu kapsamda ICO piyasasındaki toplam yatırım miktarının yüzde 87’lik kısmını oluşturan 141 farklı projeyi değerlendirdi. Araştırma sonuçlarına göre, geçtiğimiz yıl fon toplamış olan projeler, bu yıl iyi bir performans göstermiyor.

Rapor, ICO’ların %86’nın liste fiyatlarının altında olduğunu ve %30’unun önemli bir değer kaybettiğini tespit etti. Başka bir deyişle, portföyünüz bu ICO sınıfından oluşuyorsa, yatırımınızın %66’sını kaybetmiş olabilirsiniz. Ayrıca, para topladıktan yaklaşık bir yıl sonra, bu projelerin sadece 25’inde çalışan ürünler veya prototipler var.

Daha da endişe verici olan prototip aşamasına bile geçmemiş olan proje sayısı

Raporda, 2017’den itibaren en başarılı yatırımların Blockchain platformları olduğunu belirtiliyor. Ancak bunların hiçbirinin çok daha gelişmiş ve büyük olan Ethereum projesine yaklaşamadığı da vurgulanıyor. Raporun bir hayli korkunç sonuçlarına rağmen, yıl boyunca yeni projelere hala yüksek talep var ve 158 milyar doların üzerinde kripto para ve Blockchain projelerine 2018 yılında yatırım yapıldı.

Ernst & Young yetkilisi Paul Brody, yapılan bu araştırmanın sonuçlarının ICO sektörünün “zannedilenden daha kötü” olduğunu gösterdiğini söylüyor. Daha da endişe verici olan prototip aşamasına bile geçmemiş olan proje sayısı. Belki de bu zamanla değişecek, ancak zaten bir yıl geçtiği göz önüne alındığında, bu pek de olası görünmüyor.

CCN

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin