featured

Ermenistan’da bir kripto para madencilik tesisi açıldı: Tesiste Bitcoin ve Ethereum madenciliği yapılacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

18 Ekim’de Ermenistan’da bir kripto para madencilik tesisi açıldı. 50 milyon dolarlık tesiste, 3.000 adet makine kullanılarak Bitcoin ve Etherum çıkartılacak. Tesise önümüzdeki aylarda 120.000 madencinin eklenmesi bekleniyor.

Ermenistan 50 milyon dolarlık bir kripto para madencilik tesisi kuruldu

Bu ülkenin Ermenistan’ın başkenti Erivan’da başlatılan ilk madencilik projesi ve tesis Ermenistan gayrimenkul yatırım şirketi Multi Group Concern ve Malta merkezli Omnia Tech International Company tarafından yönetiliyor. Açılış törenine, ülkenin Başbakanı Nikol Pashinyan ve Çin, Güney Kore ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden gelen işadamları katıldı.

Ermenistanlı girişimci ve Multi Group başkanı Gagik Tsarukyan törende yaptığı konuşmada, 50 milyon dolarlık tesise yatırım yaptığını söyledi. Tesisin birinci katı, saatli işletme hizmetleri ile bir BT iş merkezi için tasarlandı. Ermenistan’ın kendi Silikon Vadisi’ni kurarken, gelişmiş bir teknoloji merkezine sahip olacak serbest bir ekonomik bölge geliştirmeye çalıştığını bildiriyor.

News.bitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin