featured

Eric Finman, 18 Yaşında Bitcoin Milyoneri Oldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin sayesinde zengin olan birçok insanın hikayesini duyduk. Son 6 aydır Bitcoin değerindeki artışlar, beraberinde Bitcoinden zengin olanların sayısını da arttırıyor.

Bu hikayelere bir yenisi daha eklendi ve bu hikaye, 18 yaşındaki bir lise öğrencisi, Eric Finman’a ait. Eric, 2011’de henüz değeri 12$’dan 1,000$’lık Bitcoin satın aldı.

Lise öğrencisi gencin henüz o tarihlerde Bitcoin almasının ise bir sebebi var. Bu sebep, Finman’ın Stanford  Üniversitesinde Doktora yapmış olan anne ve babasıyla yaptığı bir anlaşma. Anlaşmaya göre, Finman 18 yaşından önce milyoner olursa şayet koleje gitmeyecekti. O’da bu anlaşmayı kabul etti ve Bitcoin satın alarak şansını deneme kararı aldı.

Tahmin edebileceğiniz gibi şans yüzüne güldü. Elinde şu an 403 Bitcoin’i bulunan gencin, Bitcoin güncel kurunu 2,700$ civarından hesaplarsak, yaklaşık 1.09milyon$’lık serveti var. Ve artık Bitcoin’i bir yatırım aracı olarak gören ailesinin danışmanlığını yapıyor.

Bitcoin’in henüz 200$ olduğu dönemde bir yatırımcı Finman’a 100,000$ teklif etti ancak o, bu teklifi kabul etmeyerek bu gün daha büyük bir servetin sahibi oldu.

Üniversiteye gidip gitmeyeceği sorulan Eric Finman, şu yanıtı verdi:

“Lise diploması dahi almadım ve değerli görmüyorum. Çünkü onu alsaydım bir üst seviyede eğitim görecektim ve iş sahibi olacaktım. Bir iş yaparak bir şeyler öğrenecektim. İngilizce dersi için makaleler yazmaktansa önemli kişilere mailler yazmak zorunda kaldım.”

 

Kaynak: cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin