Canlı: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Forum Metaverse'te konuşuyor
Canlı: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Forum Metaverse'te konuşuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan flaş ‘metaverse’ talimatı: “Titiz çalışın”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti’nin önde gelen isimlerinin katılımıyla bir MYK toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Erdoğan, metaverse hakkında kapsamlı bir çalıştay yapılması çağırısında bulundu.

25 Ocak’ta gerçekleştirilen toplantıda, Erdoğan, parti liderlerine metaverse üzerine bir çalıştay düzenleme talimatı verdi. Metaverse, kripto para ve sosyal medyanın ekonomik yönlerinin, iktidar partisi tarafından ileride düzenlenecek bir forumda ele alınması bekleniyor.

Ömer İleri: “Metaverse hızla geliyor”

AKP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, toplantıda, sosyal medya, kripto paralar ve metaverse konuları üzerine bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda, bu yeni teknolojilerin kaçınılmaz olduğunu dile getiren İleri şöyle konuştu:

Metaverse hızla geliyor. Üç yıl sonunda Twitter diye bir platform kalmayacak. Her şey buraya taşınacak. Onun için biz parti olarak şimdiden neyi ne kadar bu teknolojiye taşıyacağız, neler yapacağız, bunun içine ne kadar gireceğiz onun kararını vermeliyiz.

Ömer İleri’nin sunumu sırasında Erdoğan’ın, “Hassas bir konu. İyi ve titiz bir çalışma yapın” dediği öğrenildi.

Forum düzenlenecek

Toplantıda sunumunu sürdüren Ömer İleri, metaverse üzerine bir forum düzenleme planını açıkladı. İleri Forum hakkında şunları söyledi:

Bu bağlamda başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve toplumumuzun diğer paydaşlarının geniş katılımı ile bir forum düzenlemeyi planlıyoruz. Bu kapsamda bu yeni mecrayı birçok boyutuyla – teknolojik yenilik, ekonomik etkiler, oluşturacağı sektörel dinamikler ve sağlayacağı kavramsal açılımlar noktalarında- istişarelerde bulunuyor olacağız.

Türkiye’de ilgi artıyor

Türkiye’de metaverse’e duyulan ilgi büyüyor. Bazı raporlara göre, çoğu İstanbul’da bulunan binlerce sanal arazi, şimdiden alıcı buldu.

Kripto Para Haber’in daha önce bildirdiği üzere, devletin önde gelen isimleri, kripto para yasasını tartışmak için geçen hafta metaverse’de bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Elitaş, “Bu teknolojinin kullanıldığı toplantıların hızla gelişeceğine ve hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olacağına inanıyorum” dedi.

Hükümet, blok zinciri teknolojisine ve devlet tarafından geliştirilen bir dijital para birimine açık olsa da, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kripto paralar üzerine önceki konuşmaları bunun tersini söylüyor.

Geçtiğimiz yıl, bir soru-cevap oturumuna katılan Erdoğan, kripto paralar hakkındaki görüşlerinin sorulması üzerine, kripto paraya açılma gibi bir dertlerinin olmadığını, tam aksine onlara karşı ayrı bir savaş ve mücadeleleri olduğunu söylemişti.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin