EOS
EOS/USD fiyatı fırladı. Peki EOS nedir?

EOS/USD fiyatı fırladı! Peki EOS nedir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2018’in ilk çeyreğinde olduğumuz bu dönemde piyasadaki düşüş, kayıplar yaşanmasına ve genel güvenin bir miktar yitirilmesine sahne oldu. G20 düzenleyicilerinin, kripto para yönetmeliklerine ilişkin çeşitli olumlu görüşleri ise piyasadaki güveni yeniden tahsis etti. 18 Mart’ta G20 Buenos Aires zirve toplantıları başlamadan bir gün önce Finansal İstikrar Kurulu (FSB), Başkanı Mark Carney şu an itibariyle kripto para birimlerini düzenleme için acil bir ihtiyaç bulunmadığını belirten bir görüş bildirdi. Bu olumlu görüş başta EOS gibi kripto paraların yüzdesel olarak ciddi oranlarda yükselmesine neden oldu.

Açıklamayla birlikte, piyasada lider konumda olan Bitcoin fiyatında hızlı bir dönüş görüldü. Yapılan açıklama sonrası, listenin başında bulunan Bitcoin,145 milyar dolarlık bir piyasa değeri ile 8.500 dolar seviyelerine kadar yükseldi.

kaynak: coinmarketcap
kaynak: coinmarketcap

Bununla birlikte, son 24 saatteki en güçlü yükselmelerden birini EOS’da gördük. Piyasa değeriyle ilk on beş varlık arasında bulunan kripto para, yaklaşık yüzde 20’lik bir artış ile 5.99 dolar seviyelerine yükseldi. EOS/USD çifti, 6.00 dolar direncini kırmayı denediyse de henüz başarılı olamadığını görüyoruz.

EOS nedir?

EOS, Temmuz 2017’de piyasaya çıkan bir kripto paradır. EOS Blockchain ağı, Dan Larimer’ın önderliğini yaptığı ekip tarafından tasarlanan bir ağdır. Ve en hızlı dapps platformunu geliştirme fikri ile yola çıkmıştır. Kripto paranın Blockchain’i, onaylamaların tamamlanması için gereken saniyede 50k’dan daha fazlasını işleyebilir ve tamamlayabilir. Buna göre, coin, çok gelişmiş Blockchain destekli uygulamalar geliştirmek için iş ve girişimlere açıktır. ICO ve token dağılımı seviyesi yaklaşık bir yıl sürmüştür. Blockchain tarafından sunulan hizmetler ve özellikler, EOS’taki ve Block.one’daki mevcut geliştirme kripto paranın yerini daha güçlü hale getirirken, Dapps’i destekleyen herhangi bir platformu  güçlü bir rakip haline getiriyor.

Kripto parayı benzersiz kılan özellik ise, EOS’un herhangi bir madencilik çiftliğine ihtiyaç duymamasıdır. Tüm bunlar, blok üreticilerinin belirli bir sayıda blok oluşturduğunda oluşturulan yeni EOS tokeninin bir sonucudur. Bu durumda ödül yukarıda belirtilen yeni tokenler olmaktadır. Kripto para Blockchain’i, blok üreticilerinin beklenen ücreti için istenen rakamı vermelerini sağlar. Üreticilerin genel olarak istedikleri ücrete -genel medyan değerine- bağlı olarak tokenlerin sayısı değişmektedir. Her şeyden önce, özelliğin kötüye kullanılmadığını kontrol etmek için yedekleme ekibi tarafından bir mekanizma kurulmuştur. Bu mekanizmaya göre yıllık olarak, token arzının seviyesi yüzde 5’i geçmeyecektir.

Temsilci protokolü delegesi alınırken platform geliştirme ve merkezsiz uygulamaların oluşturulması için akıllı bir ortam sunulur. Ekip tarafından yayınlanan bilgilere ve verilere dayanarak EOS Blockchain ağının Protokolünün dpos – Delegated Proof Proxy’si, saniyede 100k’a kadar daha yüksek işlem hacmine ulaşır.

ethereumworldnews

 

 

 

 

 

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin