EOS'taki zayıflıkları adrese bir dizi düzeltmeyle ele alan Telos
EOS'taki zayıflıkları adrese bir dizi düzeltmeyle ele alan Telos

EOS forku Telos, ağ lansmanına hazırlanıyor: Peki neler değişecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

4 milyar ABD dolarının üzerinde bir piyasa değeri ile EOS kripto alanında önemli bir para. Pek çok taraftar, ağı serbest hareketlerine ve devasa işlem hacmine dayanarak “Ethereum katil” olarak kabul ediyor. Ayrıca, bugüne kadar ortaya konan fonlar açısından en başarılı ICO’ya sahip. EOS forku Telos ise ağ lansmanına hazırlanıyor. Peki neler değişecek?

EOS’taki zayıflıkları adrese bir dizi düzeltmeyle ele alan Telos

Bu metriklere rağmen, EOS kripto para birimi alanında şüpheli bir itibara sahip. Şüpheciler bunun yerine, yetersizliklerinin kanıtı olarak platformun birçok zayıflığına ve eksikliğine odaklanıyor. Bu eleştiriler, EOS hackerları, ağ donmaları ve MainNet etkinliğinin ilk birkaç ayındaki geri dönüşleri ile boğulduğu için asılsız değil gibi.

Hoşnutsuz taraftarlar, Blockchain çöküşlerini bir çok yönden düzeltmek için harekete geçti. Böyle bir girişim, EOSIO kod tabanının yaklaşan bir forku olan ve EOS’taki zayıflıkları adrese bir dizi düzeltmeyle ele alan Telos üzerinden görülüyor.

Telos’taki ilk bir milyon hesap da ücretsiz

Kripto alanı boyunca evrensel olarak paylaşılan temel sorunlardan birkaçı, EOS’un erişilebilirliği, yönetişimi ve desantralizasyonu ile ilgili konulara odaklanıyor. Telos Vakfı, bu kaygıların her birine çözümler sunmayı amaçlıyor.

EOS’daki işlemler ücretsiz ancak kullanıcılar EOS hesaplarını oluşturmak için ağdan RAM satın almalı (EOS, geleneksel adresler yerine insan tarafından okunabilir kimlikler kullanır). Bu fiyatlar talebe bağlı olarak dalgalanırken, bireyler son zamanlarda hesap başına 20 ABD dolarının üzerinde ödemek zorunda kalıyor. Telos, ağ RAM’i için uygun fiyatların korunmasına yönelik tedbirleri etkinleştirdi. Telos’taki ilk bir milyon hesap da ücretsiz.

Telos, blok yapımcı modelinde bir dizi değişiklik başlattı

Diğer kaygılar, EOS ağındaki 21 blok üreticisinin yetkileri ve rollerinden kaynaklanmakta, e-devlet olarak hareket etmekte ve hesapları ve ağı bir bütün olarak dondurmak, hatta geri almak imtiyazını taşıyor. EOS blok üreticilerine aylık olarak yüzbinlerce dolar ödeme yapmaları ve şebekeyi yaymaları için para ödenmesine rağmen, işlerini sadakatle yerine getirmelerini sağlamak için çok az kontrol var. Telos, kullanıcılara BP’nin rolünü daha büyük ve daha tutarlı bir şekilde söylemek için blok yapımcı modelinde bir dizi değişiklik başlattı. Ayrıca, üreticilerin takip etmesi gereken önlemler var. Yapamazlarsa, geçici olarak (ve sonunda kalıcı olarak) değiştirilirler.

EOS servetinin dağılımında yatan önemli eleştiriler var

Son olarak, EOS servetinin dağılımında yatan önemli eleştiriler var. Sadece 10 hesap tüm EOS’un %50’sini, %1,6’sı ise ağın servetinin %90’ını elinde tutuyor.  Telos, EOS tutucular için 1:1’lik bir airdrop temsil ederken, eklenmiş bir uyarı var. Tüm hesaplar 40.000 EOS ile sınırlı. Bu, yalnızca tüm EOS sahiplerinin %1’inden daha azını etkileyecek olsa da, %85’in üzerindeki tedarik oranını azaltacak ve etkileyici bir servet dağılımına sahip bir ağ oluşturulacak ve bu da Ethereum, Bitcoin ve diğer ana ağlar aracılığıyla görülenden çok daha farklı olacak. Telos, herhangi bir türde bir ICO’yu düzenlemediğinden, bu esas olarak merkezi bir grup bireyden yararlanmaya dayanmayan bir çözüm.

28 Eylül, Telos forkunun piyasaya sürülmesini pazarlıyor. Belirli bir anlık görüntüde, EOS sahipleri 1:1 Telos airdropu için uygun olacak. Platform, EOS topluluğundaki birkaç kuruluştan ve bireyden destek aldı. Bu nedenle, ağ lansmanının şu anda EOS’un arkasında bulunan çoğunluk desteğine gerçek bir katkı yapıp yapmadığını görmek ilginç olacak.

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin