Sorunlar çözülmeden EOS ana ağı başlatıldı
Sorunlar çözülmeden EOS ana ağı başlatıldı

EOS ana ağı başlatıldı: Yatırımcılar şimdi oylama sonuçlarını bekliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir yıl süren ICO ve testin sonucunda EOS, 10 Haziran 2018’de EOS Blockchain’inin başlatıldığını duyurdu. EOS ana ağı başlatıldı ve EOS topluluğu şu anda blok oluşturucularının seçilmesi için yapılan oylamanın sonuçlanmasını bekliyor.

Oylama için herhangi bir arayüz bulunmuyor

İlk bloğun oluşturulabilmesi için bir blok oluşturucusu adayının seçilmesi gerekiyor. Bu nedenle toplam oyların %15’inin kullanılması lazım. Ancak yapılan açıklamalara bakıldığında oylama için herhangi bir arayüz bulunmuyor. İlk oyların çoğunun “Cleos” adı verilen bir araçla yapıldığı belirtiliyor. Bu durum ise yalnızca konu hakkında teknik bilgiye sahip olanların oylama yapabilmesini sağlıyor. Bu konu EOS topluluğunda ciddi eleştiri aldı.  Çünkü tokenlerin az sayıda kişi veya kuruma ait olmasından kaynaklı olarak blok oluşturucuları kendilerine oy atabiliyor. Ancak EOS’taki oylama sürekli ve üç dakikada bir gerçekleştiriliyor. Fakat %15 oya ulaşana kadar gizli bir şekilde ağı devam ettiren blok oluşturucusuna emanet edilmesi herkeste endişeye sebep oldu. Bu durum oyların onaylanması süreci için bir blok oluşturucusuna oldukça fazla güvenildiğini gösteriyor.

Sorunlar çözülmeden EOS ana ağı başlatıldı

EOS Blockchain’inin başlatılmasından dakikalar önce Asya’dan bir blok oluşturucusu adayı bazı anahtarların önceden belirlenen anahtarlarla uyumsuz olduğunu öne sürdü. Görünüşe göre, bazı işlemler yapılmasına rağmen blokların içine yerleştirilmedi. Geliştiriciler işlemlerin arada kaldığını onayladı. Ayrıca bir süre işlem yapılmaması konusunda diğer blok oluşturucu adaylarını da uyardı. Herhangi bir sorun olup olmadığı netleştirilmeden Blockchain başlatıldı. İlk aşamada 115 bin token aynı anda oy sistemine aktarıldı. Bununla birlikte blok oluşturucusu seçimleri devam etti ve bu konuda sadece %0,3 oy kullanıldı. Oylamanın ne kadar süreceği belirsiz. Bu EOS topluluğunun oy kullanma süresi ile bağlantılı.

EOS fiyatında son durum nedir?
EOS fiyatında son durum nedir?

EOS fiyatında son durum nedir?

Daha önce blok oluşturucuları benzer bir sorunu ortadan kaldırmak için 19 bin EOS tokenini basmaya karar verdi. Bu karar EOS protokolünden dolayı fazlaca tepki aldı. Bugün ana ağ lansmanından sonra EOS, %16,2 oranında düşüşle 11,12 dolar seviyesinden işlem görüyor. EOS şu anda 9,9 milyar dolarlık piyasa değeriyle 5. sırada yer alıyor.

Trustnodes

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin