31 Ekim EOS ve Aave fiyat analizi: Düşüş riski baş gösterdi
EOS ağı kalite testinde çuvalladı.

EOS ağı, Whiteblock’un kalite testinde çuvalladı: “Merkezsiz bir ağ bile değil.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain test şirketi Whiteblock Inc. tarafından yapılan kıyaslama testi EOS ağı ile ilgili çarpıcı sonuçlar ortaya çıkardı. EOS’un “desentralize bir ağ” olmadığı sonucunu çıkaran araştırma, ağın daha önce ilan edilmiş olandan çok daha düşük bir iş hacmine sahip bir bulut hizmeti olduğunun altını çizdi. Firma ayrıca bir dizi ek test yapılacağını ve bu ay içerisinde çevrimiçi olarak yayınlanacağını duyurdu.

Whiteblock, Blockchain tabanlı EOS ağı hakkındaki kapsamlı anketini tamamladı. Araştırma, ağın reklamı yapılan çıktısı ile resmi basın açıklaması arasında önemli bir sapma olduğunu ortaya koydu. Çalışma, ConsenSys Proje Lideri Brent Xu tarafından yönetildi.

Testi yapmak için Whiteblock uzmanları EOS ağının bir kopyasını oluşturdu. Bu kopyalar ağın belirli stres koşullarına ve üretim ortamında tipik olabilecek çeşitli hatalara dayanma yeteneğini test etmek için kullanıldı. Şirket, işlemsel çıktı, olumsuz ağ koşullarına dayanıklılık, değişken işlem oranlarının ve büyüklüklerinin etkileri, işlem süresi ve hata toleransı için ortalama süreyi içeren bir takım ölçütleri değerlendirdi.

İşte EOS ağı ile ilgili test sonuçları

Test, Eylül 2018’de başlatıldı. Elde edilen verilerin ilk yorumları şu sonuçlara varıyor:

  • EOS bir Blockchain veya dağıtılmış bir homojen veritabanı yönetim sistemi değildir. İşlemlerinin kriptografik olarak doğrulanmamış olması net bir ayrımdır.
  • EOS tokeni ve RAM piyasası, ağın kullanıcıların kredi yoluyla erişebilmeleri için bir kara kutuda hesaplamalı kaynaklar için vaatler verdiği bir bulut hizmetidir. Blok üreticilerinin hesaplama gücü açısından neler yapabildiğine dair şeffaflık eksikliği nedeniyle hesap verebilirlik için bir mekanizma da yoktur.
  • EOS üretim hacmi, başlangıçta pazarlama materyallerinde talep edilen EOS’dan önemli ölçüde düşüktür.
  • EOS konsensüs başarısızlıklarından muzdariptir.

Çalışmanın ilk sonuçları, EOS ağının gerçek çıktısının reklamı yapılan rakamlardan çok daha düşük olduğunu gösteriyor. Üstelik, Whiteblock tarafından yapılan basın açıklamasına göre, tüm sistem gerçekten merkezsiz olmayan kusurlu bir modele dayanıyor.

EOS her şeye rağmen benimseniyor

EOS ana ağı 6 Haziran 2018’de piyasaya sürüldü. Bundan kısa bir süre sonra, çeşitli kripto meraklıları ve ödül avcıları, “merkezsizleştirilmiş Blockchain uygulamaları için en güçlü altyapı” olarak ilan edilen bu ağda çok sayıda güvenlik açığını keşfetmeye başladı. Bütün bunlara rağmen EOS, Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı’nın bir alt kuruluşu olan Çin Bilgi ve Sanayi Geliştirme Merkezi (CCID) tarafından derlenen yenilikçi Blockchain projeleri reytinginde zirvede yer alıyor.

bitnovost

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Ayı piyasasında kâr etmenin yolu, üçgen arbitraj: İşte üçgen arbitraj fırsatı sunan kripto paralar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin