CryptoPunks Miami'yi ele geçiriyor – kripto dünyasından yansımalar
CryptoPunks Miami'yi ele geçiriyor – kripto dünyasından yansımalar

Enjin, Unity ile anlaşarak Minecraft dünyasına girdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Enjin Coin’in Blockchain teknolojisi uygulamasını kullanan oyun endüstrisinde devrim yaratmaya yönelik yürüyüşüne devam ediyor gibi görünüyor. Ekim 2017 tarihli ICO’dan üç gün sonra, kripto para 7 kripto para borsa platformunda listelenmişti.

Blockchain tabanlı oyun devriminde kendisini büyük bir oyuncu olarak konumlandırma çabalarının bir parçası olarak, dünyanın en büyük oyun geliştirme motoru olan Unity ile bir ortaklık anlaşması yapmıştı.

Enjin Coin, oyun endüstrisine hizmet vermek için oluşturulan bir ERC20 standart tokenidir. Oyunculara ve oyun geliştiricilerine, oyun varlıklarını ve diğer sanal ürünleri ticaret ve para kazanma imkanı verir. Şu anda, 100 milyon doların biraz üzerinde olan piyasa değeri ile Coinmarketcap’a göre 102 sırada yer alıyor. Tüm piyasanın düşüşte olduğu son 24 saatte Coin’in fiyatı yaklaşık %2 oranında değer kazandı.

Unity Technologies’de APAC başkanı olan Hubert Larenaudie, oyun geliştiricilerinin çabalarına yardımcı olacak daha iyi teknolojilere erişebileceklerini söyledi. Ayrıca Asset Store’u aracılığıyla oyun geliştirme topluluğu, genel oyun deneyiminin zenginliğini artırmaya yardımcı olacak Enjin SDK’sine erişebileceğini de söyledi.

Enjin Minecraft oyunu ile entegrasyonu sağladı

Ortaklık kapsamında bu kripto para, Unity’nin varlık deposuyla erişilebilecek bir eklenti oluşturacak. Bu eklenti, geliştiricilerin Blockchain elemanlarını oyun mimarilerine uygulayabilecekleri araçlar sağlayacaktır.

Şirket CTO’su Witek Radomski’ye göre akıllı sözleşmeler, varlık oluşturma, ticaret ve Enjin Para Alım sürecini kontrol edecek. Geliştiriciler ortak eko sistemine erişebilmek için, desteklenen bir kripto para borsasından veya Enjin Coin pazarlama havuzundan Enjin Coin tokenlerini satın almak zorunda kalacaklar.

Şirket CTO’su, SDK’sının en iyi kapasitede çalışmasını sağlamak ve Unity Editor bünyesinde sorunsuz işlevsellik sağlamak için Unity ekibi ile birlikte çalışacağını açıkladı. Bu amaçla Radomski, oyun geliştiricilerine yardımcı olmak için ayrıntılı eğitici ve kılavuz rehberlerinin yayınlanacağını açıkladı.

Şirket CEO’su Maxim Blagov’un temel görevlerinden biri, oyuncuların oyun içi varlıklara sahip olduğu oyun dünyasına bir amaç ve adalet duygusu getirmektir. Şirket, geliştiricilerin ve oyuncularının token para birimleri ile özel karakterler gibi çeşitli oyun içi varlıkları oluşturmasına olanak tanıyacak.

Bu varlıklar, dünyanın en güvenli mobil kripto cüzdanı olarak tanımlanan Enjin Akıllı Cüzdanında saklanabilir. Hem iOS hem de Android platformlarında bulunan cüzdan, çeşitli dijital varlıkları depolanmasını sağlayacak yeni bir protokol güncellemesi alacak şekilde ayarlanmıştır. Şirket, 24 Mart 2018 itibariyle Minecraft eklentisinin beta versiyonunu yayınlayarak Minecraft ile entegrasyonunu başarıyla başlattı.

Btcmanager

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin