Enflasyon karşıtı çıkan Flatcoin başarılı olabilecek mi?

Enflasyon karşıtı çıkan Flatcoin başarılı olabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2022 yılı enflasyon noktasında tüm dünyayı büyük ölçüde etkiledi. Bazı ülkelerde çift hatta üç haneli enflasyonları gördük. Ülkeler enflasyon için çabasını sürdürse de bu konuda yeterince başarılı olamadı. Tüm dünya birbirinden dolaylı ya da doğrudan etkilendi.

Kripto endüstrisi ise enflasyona çare olmak için bazı atılım ve geliştirmeleri yapmaya çalışıyor. Fakat Bitcoin ve türevlerinin genel görüntüsü geleneksel ekonomi içinde ezilmesi oldu.

Son olarak ortaya çıkan bir kripto para birimi ise enflasyona savaş açtığını duyurdu. Peki daha öncede de yaşanan bu durum şimdi başarılı olabilecek mi?

Enflasyon sabitlenmiş ‘flatcoin’, yaşam maliyetini izlemek için test ağını başlattı. Enflasyona bağlı bir “stablecoin” kavramı daha önce de denendi. Falat amaçlandığı gibi çalışıp çalışmadığını kanıtlamak için yeteri bir zaman olmadı.

Enflasyon karşıtı Flatcoin

Blockchain teknoloji firması Laguna Labs, geleneksel para birimleri ya da emtia yerine yaşam maliyetine sabitlenmiş, geliştirilmekte olan flatcoin’i duyurdu.Henüz testnet aşamasında olan proje, şimdilik umut vaadediyor.

24 Ekim tarihli bir duyuruda Laguna Labs, Nuon Flatcoin’in ABD doları gibi geleneksel para birimlerine bağlı tokenlerden farklı olduğunu söylüyor. Günlük tarafsız, otantik ve zincirleme enflasyon yoluyla yaşam maliyetine sabitlendiğini proje ekibi vurguluyor.

Firma, fikrin nasıl çıktığını ise şu şekilde özetledi: Coinbase CEO’su Brian Armstrong, eski Coinbase CTO’su Balaji S. Srinivasan ve Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin gibi alandaki büyük oyuncuların tartışmalarından ve Twitter iletileri ekibe ilham kaynağı oldu.

Flatcoin mantığı bir Terra çöküşünü tetikler mi?

Her ne kadar Flatcoin enflasyon karşıtı bir mantıkla yola çıksa da önceki örnekler kullanıcıları tedirgin ediyor. Henüz hafızalardan silinmeyen Terra çöküşü, piyasada büyük bir yara bıraktı. Bu yüzden yeni bir çıkışın perde arkası her zaman irdelenecektir.

2022’nin başlarında UST, USD Tether (USDT) ve USD Coin’in (USDC) ardından dolaşımdaki en büyük üçüncü stablecoin oldu. Ancak, Mayıs ayında, UST’yi dolara sabitleyen mekanizma korkunç bir şekilde çözüme kavuştu. 

7 Mayıs’ta dalgalı piyasa koşulları ve ticaret baskıları, yatırımcıların satılmaya başlayan Luna tokenine olan güvenini kaybetmesine neden oldu.

Nisan ayında enflasyon karşı varlık ortaya çıkmıştı

Nisan ayında Frax Finance, Chainlink’ten gelen Oracle verilerini kullanan Frax Fiyat Endeksi (FPI) adlı bir tüketici fiyat endeksi izleme (CPI) stabilcoin’i başlattı.

1,02 $ civarında başlayan fiyat, 19 Temmuz’da tüm zamanların en yüksek seviyesi 1,18 $’a ulaştı. Ulaşılan zirveden bu zamana kadar %10,6 düşüşle 1,05 $’a geriledi. Varlığın bir yaşından küçük olduğu göz önüne alındığında, daha fazla zaman geçene kadar enflasyon oranlarını yenmedeki başarısını değerlendirmek zor.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin