2023 yılında TÜFE verileri ve FOMC toplantılarının tarihleri…

Enflasyon endişesi kripto piyasasında korkuya mı neden oluyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Covid-19 sonrasında dünya bir hayli fazla değişti. Twitter’ın eski CEO’su Jack Dorsey “hiperenflasyon geliyor” dediğinde alay konusu olmuştu. Ama şimdi o hiperenflasyonun içniden geçiyoruz. Diğer bir söylemle ‘enflasyon insanların içinden geçiyor’ desek yanlış olmaz.

Başta Amerika olmak üzere birçok ülkede son yılların en büyük enflasyonu görülüyor. Ülkemizde ise neredeyse üç haneli enflasyon görme potansiyeline yaklaştık. Bu arada kripto piyasası ise farklı duygular içinde ilerliyor.

Fiyatlar son 24 saatte düştüğü için kripto piyasaları tekrar kırmızıya döndü. Pek çok uzman, “enflasyonun zirve yapıp yapmadığından şüphe etmeye başladığı için, durgun fiyat hareketi başka bir düşüş döneminin başlangıcı olabilir” yorumunu yapıyor.

Kripto piyasasında son durum

24,5 bin dolara kadar yükselen Bitcoin fiyatı tekrar 23 bin doların altına düştü. Şu anda 22.800 ile 23.000 dolar arasında işlem görüyor. Ethereum ayrıca haftanın başında 1.764 dolardan 1.570 dolara kadar düştü. O zamandan beri biraz yükseldi. Şu anki fiyatı ise 1,625 dolardan işlem görüyor. Ethereum Classic ve Cronos da önemli kayıplar yaşadı.

Enflasyon korkuları yükseliyor

Trivariate’in CEO’su ve kurucusu Adam Parker, CNBC ile yaptığı röportajda, TÜFE rakamlarının yüksek kalmaya devam edeceğine inandığını söyledi.

Parker’a göre, Fed’den güvercin niyetine işaret eden hiçbir şey görmedi. Bu arada konut piyasasındaki kiranın yıllık %12 arttığını artışı durumun vahametini ortaya koyuyor. Kripto piyasası ve borsa rallisi için, 2’nin altında TÜFE gerektirecek. Ancak bu da şu an mümkün gibi durmuyor.

Enflasyonun kripto piyasası üzerindeki etkisi

Enflasyon artışı kripto fiyatları üzerinde acımasız bir etkiye sahip. Federal Rezerv, enflasyonu niceliksel sıkılaştırma ve faiz artırımlarıyla frenliyor. Haziran ayında, Fed oranı 75 baz puan artırdı. Bu da kripto kan gölüne yol açtı.

Bununla birlikte, Temmuz TÜFE rakamları hızla yükselen enflasyona işaret ettiğinde, kripto piyasasında çok fazla düşüş olmadı. Bazı uzmanlara göre, piyasa zaten başka bir kötü TÜFE verisi ve ardından faiz artışı ile fiyatlandı. Beklenti, TÜFE rakamlarının Ağustos ayından itibaren iyileşmesi ve Fed’in rotayı tersine çevirmesiydi.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin