"Bitcoin Temiz Enerji Girişimi" 2021'in ilk çeyreğinde başlıyor: Projenin arkasında Square var

Enerji sektörü geçtiğimiz yıl Blockchain’e 300 milyon dolarlık yatırım yaptı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2017 yılı enerji sektörü, potansiyel uygulamalar için Blockchain teknolojisinin küresel olarak tanınmasında bir dönüm noktası oldu. Bir yıldan az bir sürede 300 milyon dolar yatırım yapıldı.

Enerji sektöründeki ilk Blokchain yatırımı Nisan 2016’da Brooklyn, New York’ta gerçekleşti. İki yıldan kısa bir süre sonra, Blockchain teknolojisine dahil olan 122 enerji kuruluşu ve 40 uygulanmış proje var. 2017 yılının ikinci çeyreğinden 2018’in ilk çeyreğine kadar, enerji endüstrisinde Blockchain teknolojisine 300 milyon dolardan fazla yatırım yapıldı.

GTM’in yaptığı bir araştırmaya göre, fonlar 2017’nin üçüncü ve dördüncü çeyreğinde 50 milyon dolardan fazla ve 2018 yılının Ocak ayında 150 milyon dolardan fazla arttı.

Enerji sektörü geleceği Blockchain’de görüyor

Raporda, merkez lokasyonları tarafından Blockchain enerji şirketlerinin sayısı, fonlama mekanizmasının türü tarafından ortaya konan fonlar belirtilmişti. Ayrıca enerji sektöründeki Blockchain teknolojisinin avantajları, dezavantajları ve enerji kuruluşlarındaki Blockchain yatırımlarının sayısı da raporda yer aldı.

Raporda ayrıca, 2017 yılının ikinci çeyreğinden 2018’in ilk çeyreğine kadar olan ICO yatırımları, ülke bazında planlı ve uygulamalı projeler, Blockchain altyapısı ile projelerin hayata geçirilmesi ve planlanan projeler de yer alıyor.

Tokyo Elektrik Enerjisi şirketi (TEPCO), kısa bir süre önce İngiltere merkezli Blockchain firması Electron’a merkezileşmiş yapılardan enerji sektörü için merkezi olmayan sistemlere geçiş için bir yatırım yapmıştı.

Geçtiğimiz günlerde Şili Enerji Kurumu da Blockchain kullanacağını açıklamıştı.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin