Enerji firması Blockchain ile devrim yapmaya hazırlanıyor.
Enerji firması Blockchain ile devrim yapmaya hazırlanıyor.

Japonya’nın en büyük enerji firması Blockchain tabanlı bir girişime yatırım yaptı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

The Tokyo Electric Power Company (TEPCO), Birleşik Krallık merkezli ve Ethereum tabanlı bir Blockchain girişimi olan Electron’a yatırım yaptı. Enerji firması Blockchain teknolojisiyle ülke genelinde enerjinin de merkezsizleştirilmesi adına büyük bir adım atmış oldu.

Enerji firması Blockchain ile çağ atlayacak

Cuma günü TEPCO yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre şirket, 2017 yılının sonlarına doğru Londra merkezli Blockchain kuruluşu Electron’a bir miktar yatırım yaptı.

456 milyar doları aşan geliriyle Japonya’da milyonlarca konuta hizmet veren TEPCO, ülkenin en büyük enerji sağlayıcısı konumunda. Japonya dışındaki sekiz ülkede bulunan yan kuruluşlarıyla büyük bir alana yayılan enerji firması Blockchain teknolojisini hizmetlerine entegre ederek günümüzün merkezi altyapısından uzaklaşma yolunda önemli bir yol kat edecek.

TEPCO CEO’su Shin-ichiro Kengaku, Electron’a yaptıkları yatırımla merkezi olmayan Blockchain teknolojisinin dönüşüm potansiyelini keşfetmeyi amaçladıklarının altını çizdi:

Yatırımla birlikte TEPCO, enerji pazarını önemli ölçüde etkileme potansiyelin bulunan Blockchain teknolojisi hakkında önemli bilgiler elde etme şansı bulacak.

Yaratılan simülasyondan çarpıcı sonuçlar elde edildi

Ethereum Blockchain’ini kullanan şirket, 60 enerji sağlayıcısıyla konutlardaki 53 milyon ölçüm noktasından alınan verileri simüle eden bir demo platform üretti. Gerçekleştirilen testler neticesinde, enerji tedarikçi anahtarlarının mevcut anahtarlama hızlarından 20 kat daha hızlı çalıştırılabileceği kanıtlandı.

Aynı akıllı sayaç servisinin telekom ve su da dahil olmak üzere diğer hizmetlere de yerleştirilebileceği belirtiliyor.

Electron kadrosu güçlü isimlerden oluşuyor

Electron, enerji tasarrufu ile verimli enerji paylaşımı adına enerji endüstrisinin altyapısını yükseltmek için Blockchain teknolojisini kullanmanın avantajlarını vurgulayan ve bu doğrultuda hizmet veren bir şirket.

Şirketin etkileyici vizyonu, Avrupa’nın en büyük enerji sağlayıcılarından Npower’ın eski bir yöneticisini, Electron’un yönetim kuruluna katılmaya ikna etmiş durumda.

Electron CEO’su Paul Ellis, şunları söyledi:

Enerji dönüşümünün bir sonraki aşamasında milyonlarca yeni mülk, hem iletim hem de dağıtım seviyelerinde enerji ağına katılacak. Bu mülklerin özelliklerini belirleyebilen ve kaydeden güçlü bir paylaşım altyapısı yaratmaya ihtiyacımız var. Blockchain teknolojilerini kullanarak bunu gerçekleştirmemiz mümkün.

TEPCO adı, Blockchain ile daha önce de anılmıştı

TEPCO daha önce, enerji sektöründe Blockchain teknolojisinin ticari dağıtımını hızlandırmak için kurulan küresel bir Blockchain girişimi olan ve kâr amacı gütmeyen Energy Web Foundation’a katılmak için diğer büyük enerji devleriyle işbirliği yapmıştı.

TEPCO’nun ortakları arasında, ısıtma, havalandırma, iklimlendirme, akaryakıt, güneş pilleri ve elektrikli araçlar gibi birbiriyle son derece bağlantılı alanlarda hizmet veren ve bu alanlarda Blockchain teknolojisinin kullanılmasını isteyen Singapore Power da yer alıyordu.

CCN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin