Endonezya merkez bankası
Endonezya merkez bankası

Endonezya Merkez Bankası Kripto Paralarla Savaş Halinde

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’in bir ödeme yöntemi olarak kullanımının artmasıyla birlikte Endonezya Merkez Bankası, Kripto paralara karşı kampanyasını sürdürüyor. Banka, Bitcoin’in Endonezyada ne yasal olduğu, ne de bir ödeme yöntemi olmadığını iddia etti.

Endonezya merkezli Bitcoin ödeme platformlarının BitBayar ve TokoBitcoin’in kapatılmasının ardında, merkez bankasının olabileceği düşünülüyor. BitPay gibi hizmetlere bir alternatif olan BitBayar, hizmetlerini 1 Kasım’da durduracağına dair bir haber yayınlamıştı.

Ayrıca, TokoBitcoin, bir ödeme yöntemi olarak kripto paraları kullanmayı bıraktı.

Merkez bankasının resmen kapanmalarını istediğine dair herhangi bir rapor bulunmamasına rağmen, merkez bankası müdürü Agus Martowardojo’nun Bitcoin ve kullanıcılarına karşı açıklaması onlara açık bir uyarı niteliği taşıyor.

Bir de açıklamada  Martowardojo, kripto paraların bir ödeme yöntemi olmadığını belirtiyor.

Endonezya’nın dijital para birimlerine karşı önceki kampanyası:

Şubat 2014’te Reuters tarafından hazırlanan bir rapor  , Endonezya hükümetinin ülkedeki sanal para birimlerinin kullanılmasını yasaklamayı seçtiğini iddia etti . Merkez bankası ayrıca yasal ödeme araçları olarak kullanımına karşı bir uyarı yayınladı.

O zamanlardaki merkez bankası sözlerinin bir kısmı şöyleydi:

“Endonezya’da bitcoin ve diğer kripto para birimleri ne para birimi ne de yasal ödeme araçlarındandır. İnsanlara Bitcoin ve diğer kripto para birimleri konusunda dikkatli olmaları önerilir. “

Ancak hükümet, dijital para birimleri üzerindeki konumunu yeniden gözden geçirdi ve bireysel kullanıcılar, Bitcoin alım-satım platformları ve sanal para birimlerini içeren ticari hizmetler tarafından neredeyse kullanımlarına göz yumdu.

cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin