featured

Kripto para piyasasında en yüksek kaldıraca sahip 4 metaverse coin

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Arcane Research’ün bir raporuna göre, Bitcoin’in kaldıracının tüm zamanların en yüksek seviyesinde uçması hakkında çok şey söylendi. Ancak Bitcoin’den daha yüksek kaldıraca sahip bir dizi kripto para birimi var. Bu yazıda piyasadaki en yüksek kaldıraca sahip 4 metaverse coin’den bahsedilecektir.

Metaverse belirteçleri genellikle çeşitli oyun ve sanal gerçeklik ortamlarında bir değişim birimi olarak kullanılır. Bu sanal token’lar, Facebook/Meta’nın geçen sonbaharda marka değişikliği duyurusundan bu yana önemli yükseliş yaşadılar. Bu kripto para birimlerinin dördü şu anda en yüksek kaldıraca sahip kripto para birimleri arasında yer alıyor. Bu da piyasadaki yatırımcıların ilgisini oldukça fazla çekiyor.

Kaldıraç, bir yatırımcının yatırım veya ticaret yapmak için ödünç aldığı parayı kullandığı zaman içindeki her şeyi kapsayan bir terimdir. Kaldıraçlı ticaretin çoğunluğu vadeli işlem sözleşmeleri ve türevlerini kullanır. Kalıcı bir sözleşme, taraflar arasında bir varlığın belirli bir fiyattan satın alınması veya satılması için yapılan bir anlaşmadır. Klasik bir gelecek sözleşmesinin aksine, kalıcı bir sözleşmenin sona erme veya ödeme tarihi yoktur.

Açık faiz, piyasadaki ödenmemiş sözleşmelerin toplamını gösterir.

Fonlama oranı ise bir tarafın diğerine periyodik olarak ödediği bir ücrettir. Fonlama oranı pozitif olduğunda, uzun vadeli pozisyona sahip yatırımcılar kısa vadeli pozisyona sahip olanlara ödeme yapar. Fonlama oranı negatif olduğunda ise bunun tam tersi olur.

Fonlama oranı, yatırımcıların piyasadaki inancının ve duyarlılığının bir göstergesi olarak hizmet edebilir. Fonlama oranı pozitif olduğunda, bir token’ın fiyatının artmasını bekleyen fazla yatırımcının varlığını gösterir. Tersine, fonlama oranı negatif olduğunda ise piyasadaki FUD’yi (korku, belirsizlik ve şüphe) gösterir.

Axie Infinity (AXS)

Bir metaverse coin’i olan Axie Infinity, %4.44 ile oyun token’ları arasında en yüksek açık faiz/piyasa oranına sahiptir. Arcane:

Açık faiz büyümesine çoğunlukla negatif bir fonlama oranı eşlik ediyor. Yatırımcıların metaverse bahislerini AXS’deki kısa vadeli işlemler aracılığıyla muhtemelen hedge ettiğini gösteriyor.

metaverse axs

AXS, piyasa değerine göre 4.9 milyar dolar değeri ile 35. sırada yer alıyor.

Axie Infinity, oyuncuların ‘Axies’ olarak adlandırılan dijital evcil hayvanları toplamak, büyütmek, yetiştirmek ve savaşmak için buluştuğu, Ethereum blockchain’i üzerine inşa edilmiş, oynayarak kazanılan bir metaverse oyunudur. AXS, Axies ticareti için kullanılır.

Gala Games (GALA)

Bir diğer metaverse coin’i olan GAL’nın açık faiz/piyasa oranı şu anda %4,15’tir. GALA, şu anda 2.2 milyar dolarlık piyasa değeri ile 57. sırada bulunuyor.

Gala Games, Poker, Mafia Wars ve Farmville gibi oyunları piyasaya süren sosyal ve mobil oyun şirketi Zynga’nın kurucu ortağı Eric Schiermeyer tarafından 2011 yılında piyasaya sürüldü.

Sandbox (SAND)

Sandbox, kullanıcıların bir oyun biçiminde dijital varlıklar oluşturmasına, inşa etmesine, satın almasına ve satmasına olanak tanıyan blockchain tabanlı bir sanal dünyadır. SAND şu anda 4.4 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip. Bu da onu genel piyasa sıralamasında 37. en büyük kripto para birimi haline getiriyor.

GALA ve SAND’ın kalıcı sözleşmeleri (sona erme veya ödeme tarihi olmayan sözleşmeler) genellikle AXS ve MANA’dan daha pozitif fonlama oranları gördü. Bu da yatırımcıların metaverse riskinden korunmak için AXS ve MANA’yı tercih ettiğini gösteriyor.

Decentraland (MANA)

Bir diğer popüler metaverse coin’i olan MANA, 5.5 milyar dolarlık piyasa değeri ile 32. en büyük kripto para birimidir.

Decentraland, teknik incelemesine göre Ethereum blockchain’i tarafından desteklenen bir sanal gerçeklik [VR] platformudur. Sanal alan, oyuncuların içerik ve uygulamalar oluşturmak, deneyimlemek ve para kazanmak için MANA’yı kullandığı topluluğa kalıcı olarak aittir.

capital


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin