Dünyaca ünlü kurumsal yatırımcıdan yepyeni Bitcoin hamlesi geldi!
Dünyaca ünlü kurumsal yatırımcıdan yepyeni Bitcoin hamlesi geldi!

En son ATH’den önce görülen bir Bitcoin göstergesi tekrar açığa çıktı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin Vadeli İşlemlerindeki açık pozisyonlar, en son 42 bin dolarlık ATH’den hemen önce görülen bir rakam olan 10,3 milyar doların üzerine çıktı. İlginç bir şekilde, şu anda Bitcoin fiyatı  35.500 doların biraz üzerinde olduğu için, kurumsal Bitcoin talebinin de tamamen düşmediğini görebiliriz. Bu kripto paranın fiyat rallisi için olumlu bir işaret olarak görülüyor.

Bitcoin için yeni ATH önünde aktif arz engeli var

Ne yazık ki, perakende trader’lar fiyatın ATH seviyesine geri dönmesini beklerken, bunun önündeki en büyük engel artan aktif arz. Grayscale’e yapılan yatırım beklenenden daha düşük ve Bitcoin’in tekrar 40.000 dolara ulaşması için gereken rakamların çok altında.

Aynı dönemde Bitcoin fiyatında %20’nin üzerinde bir düşüşe karşılık fon girişlerinde %22’nin üzerinde bir düşüş oldu. Kripto para biriminin son iki hafta içinde çok fazla ivme kaybettiğini söylemek mümkün.

Bununla birlikte 2020’de yaşananlar, fiyat rallisindeki mevcut eğilim için kritik önem taşıyor. Burada dikkat edilmesi gereken şey, 2021’deki fiyat rallisinin BTC’nin değerini geçen yılın en yüksek değerinden %250 daha yükseğe çıkardığı.

Fiyat rallisi ve %250 kazanca ek olarak, 1000 veya daha fazla Bitcoin HODLing yapan balina sayısı bu yıl %8 arttı. Bununla birlikte, Bitcoin’in yeni bir ATH için rallisini tahmin etmek için en iyi tek ölçü bu değil.

Kısa vadeli riskler de var ve BTC’nin fiyatı ve piyasa ivmesi düşmeye devam ederse her birinin başını kaldırması muhtemel görünüyor. Bitcoin gerçekten tekrar 20.000 dolar seviyesine düşerse, uzun vadeli HODLer’lar ve trader’ların satış baskısına teslim olma olasılıkları daha yüksek olabilir.

Ayrıca en son Bybt tasfiye tablosuna göre, short işlemlere kıyasla daha fazla long tasfiyeler yaşandı, bu da spot borsalarda artan satış baskısının bir göstergesi.

Vadeli işlemlerin piyasadaki satış baskısı üzerinde büyük etkisi var. Bitcoin Vadeli İşlemleri tartışılırken, CME’nin ticaret hacminin önemli ölçüde arttığını ve aynı sinyalin Bitcoin Vadeli İşlemlerine daha fazla kurumsal ilginin olduğunu düşünmek çok önemli.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin