ETH ASIC madencisi ile 8 kat daha az enerji tüketilecek
ETH ASIC madencisi ile 8 kat daha az enerji tüketilecek

En kârlı ETH ASIC madencisi üretiliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yeni bir madencilik ekipman üreticisi olan Linzhi, Bitmain’inden daha kârlı olduğunu iddia ettiği ETH ASIC madencisi üretimini açıkladı.

ETH ASIC madencisi ile 8 kat daha az enerji tüketilecek

Yeni madencilik aracı üreticisi Linzhi, özellikle Ethereum ve Ethereum Classic için ASIC ürünlerini geliştirmeye odaklanacak. Duyuru, Güney Kore’nin Seul’deki Ethereum Classic Zirvesi’nde Canaan Creative’in çip üreticisi olan kurucularından Chen Min tarafından yapıldı. ETH ASIC madencisi, BTC veya ZCash için kullanılan yaygın olarak bilinen ASIC madencileri ile karşılaştırıldığında yeni olarak kabul edilir.

Antminers’in saniyedeki 1.400 milyon işlem ile 190 milyon işleme eşdeğer olan Bitmain cihazlarının güç tüketiminin sadece 1/8’i ile çalışıyor. Chen, ETH ASIC madencisinin Bitmain’inkine kıyasla “daha kârlı” olduğunu iddia ediyor. Hesaplanırsa, Chen’in ASIC madencisi, günde 3 dolarlık Antminers’e kıyasla ETH’de günlük 20 dolarlık bir enerji harcama oranına sahip. Öngörülen lansman tarihi Nisan 2019’iken, fiyat hala açıklanmadı.

ETH topluluğu, ASIC’in kullanımını reddediyor

ETH topluluğu, merkezileşmeye neden olacağını ve adil bir rekabeti engellediğini iddia ederek ASIC’in kullanımını reddeder. Ayrıca, ETH ağının geliştirilmesinden kaçınmak için ETH ağına hard fork öneren bir EIP’nin (ETH İyileştirme Önerisi) ETH topluluğundaki geliştiricilerden biri tarafından dile getirildiği de belirtiliyor.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin