defi oracle
DeFi Oracle platformları

En iyi 4 DeFi oracle platformları ve tokenları

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2020 yılında top 20’de en iyi performans gösteren kripto para hiç şüphesiz Chainlink oldu. 2020 yılının ilk günüde 1.80 dolardan işlem gören Link, 13 Ağustos 2020’de 18.43 doları görerek tüm zamanların rekoruna imza attı. Chainlink’in bu başarısının nedeni sahip olduğu oracle teknolojisi.

Oracle teknolojisi blockchain dışındaki verileri blockchain’e aktarıyor. Ayrıca blockchain’ler arasında veri alış-verişine imkan tanıyor.

En iyi 4 DeFi oracle platformları

  • Chainlink (Link)

Şüphesiz en popüler DeFi oracle platformu Chainlink. 2020 yılında Chainlink’in kripto parası 1’e 10 kazandırdı. Yani Link’e 1 dolar koyan, 10 dolar kazandı. DeFİ platformları talep gördükçe ve değer kazandıkça Chainlink yatırımcıları da kazanıyor. Aşağıdaki grafikte Chainlink fiyatlarındaki değişimi görüyoruz.

  • Band Protocol

Chainlink’in en yakın rakibi Band Protocol.

Son günlerde yatırımcıların dikkatini çeken Band Protocol’ün kripto parası Band token, hızlı biçimde değeri arttırdı. Hatta Band token fiyatlarındaki değer artışı Chainlink’in kat kat üstünde. 2020’nin ilk gününde 20 cent civarında işlem gören Band, 10 Ağusto 2020’de 17.69 dolar ile tüm zamanların rekorunu kırdı. 2020’nin ilk günlerinde Band’a 1 dolar yatıran 88 dolar kazandı.

Kripto para piyasaları düzeltme yaşarken DeFi tokenları dolu dizgin

  • Aeternity (AE)

57 milyon dolarlık piyasa büyüklüğüne sahip olan Aeternity, henüz Chainlink ve Band Protocol gibi çıkış gösteremedi. AE, toplam piyasa büyüklüğü açısından CoinMarketCap’te 141’inci sırandan işlem görüyor.

  • Dos Network

Ağustos ayının ilk iki haftasında kısmi bir sıçrama gösteren Dos Network, henüz rüştünü ispat edemedi. 36 milyon dolarlık piyasa büyüklüğü ile CoinMarketCap’te 267’inci sırada yer alıyor ve 26 cent’ten işlem görüyor.

Cryptoticker.com

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin