featured
En iyi 100 Blockchain projesinin 94'ü Ethereum tabanlı.

En iyi 100 Blockchain projesinin 94’ü Ethereum tabanlı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para araştırmacısı ve YouTuber Kevin Rooke, 10 Haziran tarihinde YouTube kanalında yayınladığı videoda başarılı Blockchain projelerinin altyapısına değindi. Rooke, Ethereum topluluğunun 250 binden fazla geliştiricisi olduğunu ve en iyi 100 Blockchain projesinin 94’ünün Ethereum tabanlı olduğuna dikkat çekti.

Rooke videoda şu ifadeleri kullandı:

Arkanızda büyük bir geliştirici tabanı olmadan mükemmel uygulamalar ve ürünler üretemezsiniz. Ancak bugün, Ethereum platformunda yaklaşık 250.000 geliştirici var. Bu endüstri hala çok küçük ve bu yüzden 250.000 şok edici bir sayı. Ethereum’un Truffle adlı kalkınma çerçevesinin 500.000’den fazla indirmeye sahip olduğu ve hatta 2018’deki fiyat düşüşüne rağmen, gelişmeye devam ettiği görülüyor. Ayrıca en iyi 100 Blockchain projesinin 94’ü Ethereum tabanlı.

Diğer merkezsiz uygulamalar bu yarışa dahil olabilir mi?

Bitcoin, Ripple, Bitcoin Cash ve Litecoin gibi ödeme odaklı Blockchain ağlarından ayrı olarak kripto para birimlerinin ve tokenlerin büyük çoğunluğu, Ethereum protokolü üzerine kurulu. Küresel pazarda 3,4 milyar dolarlık pazar değerine sahip onuncu büyük kripto para birimi olan TRON bile, ERC20 token Ethereum standardı üzerine inşa edildi (Şu anda bağımsız bir Blockchain’e geçiş sürecinde).

2 milyar dolarlık Çin merkezli IoT Blockchain ağı VeChain, 1 milyar dolarlık yüksek performanslı Blockchain Ontology, 900 milyon dolarlık Güney Kore merkezli ICON ve 850 milyon dolarlık Sharding odaklı Blockchain projesi Zilliqa, şu anda Ethereum ağında mevcut olan büyük Blockchain projelerinin birkaç örneği.

Ethereum’a rekabet etmeye çalışan merkezsiz uygulamalar çoğaldı

Geçtiğimiz yıl boyunca, Ethereum’a karşı rekabet etme ve lider merkezsiz uygulama platformuna dönüşme hedefiyle, alternatif Blockchain protokolleri ortaya çıkmaya başladı. EOS, NEO, Cardano, Qtum ve ICON, merkezi olmayan uygulamalara odaklanarak, küresel pazarda önemli bir değer elde etti.

Ayrıca, Ethereum ağına dayanan EOS, milyarder yatırımcı Mike Novogratz’un da desteğiyle tarihteki en büyük ICO organizasyonunda 4 milyar dolarlık fon topladı. Dünyanın en büyük 100 Blockchain projesi arasında sadece NEO, Cardano ve Qtum, önde gelen Blockchain protokolü olma vizyonuyla sıfırdan inşa edilmiş merkezsiz uygulama protokolleri olarak dikkat çekiyor.

EOS
EOS

EOS’un ana ağının önümüzdeki 24 ila 48 saat içinde başlaması bekleniyor ve milyarlarca dolarlık token satışına rağmen, akıllı kontratları halletmek için hala Ethereum ağına güveniyor. EOS’un Ethereum protokolünün güvenliğini ve verimliliğini arttırdığı için EOS tokenleri için gelen fonları kanıtlamak adına bir Ethereum akıllı sözleşmesi gerekli.

En iyi 100 Blockchain projesindeki Ethereum tabanlı olanların sayısı azalabilir

Rooke, büyük sermayenin artık merkezi olmayan uygulamalar için büyük bir Blockchain projesi oluşturma sürecini başlatacak kadar büyük olmadığını vurguladı. Ethereum’un potansiyeli sadece başarılı Dapp’ler ile gösterilebiliyor ve eğer geliştiriciler, sofistike mimarisi ve teknolojisinden bağımsız olarak, Ethereum protokolünü terk ederse, Ethereum ağı değerini kaybedecek.

Bu nedenle, Rooke, Ethereum’un kripto para endüstrisi için lider akıllı sözleşme platformu olma yarışını kazanmış olduğunu belirtiyor:

Platformunuzu kimsenin kullanmadığı zamanlarda geliştiricilere nasıl ulaşırsınız? Uygulamaları başlatmayı kolaylaştırmak için altyapıyı geliştirecek geliştiricilere sahip olmadığınız zamanlarda platformunuzu nasıl kullanıyorsunuz? Bugün kripto para endüstrisinde herkesin, Ethereum da dahil olmak üzere parası vardır, böylece rekabet avantajı ortadan kalkar.

EOS da canlı bir topluluk oluşturmaya çalışıyor

EOS Vakfı, değerli fırsatlar ve milyonlarca dolar ödülü ile hackathonlar aracılığıyla canlı bir topluluk oluşturma girişimine çoktan başladı. Diğer Blockchain projeleri de Ethereum ile rekabet etmek için aynı şeyi yapacaktır. Ancak şu an için, Ethereum lider akıllı sözleşme platformu olarak kalmaya devam edecek gibi görünüyor.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin