2021'in en hızlı büyüyen kripto borsası belli oldu!

2021’in en hızlı büyüyen kripto borsası belli oldu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – FTX, 2021 yıl sonu raporunu yayınladı. Raporda belirtilen büyüme oranlarına göre FTX, 2021’in en hızlı büyüyen kripto borsası oldu.

FTX 2021’in en hızlı büyüyen kripto borsası oldu

Piyasadaki 3. en büyük kripto borsası olan FTX, bugün 2021 yılı büyüme rakamlarını açıkladı ve geçtiğimiz yıl içinde en hızlı büyüyen kripto borsası olduğunu ortaya koydu. 2020’nin başından bu yana göreceli büyümeyi özetleyen bir grafikte FTX, neredeyse %600 büyüyerek diğer tüm büyük kripto borsalarını geride bıraktı.

2021'in en hızlı büyüyen kripto borsası belli oldu!

En büyük kripto borsası olma özelliğini taşıyan Binance %380 büyüme kaydederek ikinci oldu. ABD’nin en büyük borsası olan Coinbase ise %300’ün biraz altında bir büyüme oranıyla üçüncü oldu.

FTX’in yıl sonu raporunda tüm ayrıntılarıyla spot işlem hacimleri de yer aldı. Borsa, 2021 yılı boyunca, 2020 rakamlarına kıyasla %2,400 artışla 719 milyar dolarlık devasa bir spot alım-satım işlemi gerçekleştirdi. Rapor, spot ticaretteki dikkat çekici artışın, FTX’in Aralık 2020’de başlatılan spot marj piyasasının dramatik alımına bağlanabileceğini belirtiyor. Ayrıca, borsanın spot marj piyasası, şu anda tüm kripto endüstrisindeki en büyük eşler arası borçlanma ve borç verme piyasası olma ünvanını da aldı.

Artan büyüme ve işlem hacimleriyle birlikte kripto borsası FTX’in kullanıcı tabanı da benzer şekilde arttı. Borsa şu anda beş milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip ve borsaya kayıt olan kullanıcı sayısı geçen yıla göre %1,500 arttı.

2021'in en hızlı büyüyen kripto borsası belli oldu!

2021 yılı FTX’in fon bulması için önemli bir yıldı. Borsa, Sequoia, Paradigm, SoftBank ve Tiger Global gibi önemli yatırımcılardan gelen fonlarla 1,4 milyar dolardan fazla para topladı. Yıl sonunda, FTX ayrıca 800 milyon dolar daha arttı ve bu da borsayı 2022’ye 32 milyar dolarlık bir değerle girmesini sağladı.

FTX büyümesini neye borçlu?

Kripto borsası FTX’in parabolik büyümesi kısmen 2021 reklam kampanyasına bağlanabilir. Yıl boyunca borsa, Major League Baseball, e-spor organizasyonu Team SoloMid ve NFL oyun kurucusu Tom Brady dahil olmak üzere spor kişilikleri ve takımları ile çeşitli ortaklıklar ve reklam anlaşmaları yaptı. FTX’in agresif reklamcılığı, 13 Şubat’ta Super Bowl LVI sırasında planlanan devre arası reklamıyla 2022’de de devam edecek gibi gözüküyor.

FTX CEO’su bugün Ethereum ve Solana hakkında yorum yaptı, okumak için tıklayın!

cryptobriefing


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin