featured

Kritik seviyeler bir bir kırılıyor! En gözde altcoin olan Ethereum için dip neresi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki en büyük altcoin olan Ethereum, son üç günde değerinin %20’sini kaybetti. Bu kayıplar ile piyasa lideri olan Bitcoin’den çok daha kötü performans gösterdi. Celsius ağ likidite kriziyle ilgili spekülasyonlar da panik satışını yoğunlaştırdı. Yatırımcılar bu düşüşlerin ardından kritik bir konuyu merak ediyorlar: ETH için dip neresi?

Ethereum 1 günlük fiyat grafiği analizi

Günlük zaman diliminde, ayılar fiyatı 1,700 dolar seviyesinde bulunan temel destek noktasının altına itti. ETH şu anda Mart 2022’den bu yana en düşük seviyelerinde işlem görüyor.

Şu anda, bir piyasa dibi görüp görmediğimizi tahmin etmek zor. 1,540 dolarda bulunan yatay destek noktasının altına düştükten sonra, bir sonraki ana destek noktasının 1,300 dolar civarında olması bekleniyor. 2018’in önceki ATH’sini içeren 1,300 dolar ile 1,500 dolar arasındaki bölge mevcut satış baskısını yok etmezse, Ethereum muhtemelen 500 günden sonra ilk kez yeniden 1,000 dolar seviyesini test edebilir.

En büyük altcoin için temek destek noktaları 1,300 dolar ile 1,040 dolar seviyelerinde iken, direnç noktaları ile 1,500 dolar ve 1,700 dolar seviyelerinde bulunuyor.

Ethereum grafik

Hareketli ortalamalar:

MA20: 1,797 dolar

MA50: 2,177 dolar

MA100: 2,593 dolar

MA200: 2,985 dolar

ETH/BTC grafiği

Beklendiği gibi, 0,055 BTC’deki kritik seviye bozuldu.

Genel piyasa yapısı, olası bir trend dönüşüne dair önemli bir olumlu işaret olmaksızın düşüşe geçti. Olumsuz duygu devam ederse, 0,05 BTC’deki destek noktası muhtemelen yeniden test edilecek. Kırık destek noktaları, aşağıdaki grafikte görülebileceği gibi artık güçlü direnç noktalarına dönüştü:

Temel Destek Noktaları: 0,050 BTC ve 0,045 BTC

Temel Direnç Noktaları: 0,055 BTC ve 0,06 BTC

Zincir üstü analiz

Yatırımcılar yanı sıra geliştiriciler de bu günlerde Ethereum ağının durumuna bakıyor gibi görünüyor. Ağ üzerinde yeni oluşturulan sözleşmelerin sayısı son ayların en düşük seviyesine ulaştı. Bu da Ethereum için bir başka çok düşüş sinyali.

Yaşanan düşüşün başka bir nedeni de, bu düşüş koşullarında ETH ağında yeni projeler başlatmamayı tercih eden dapp’ler ve ağ katılımcıları olabilir.

CryptoPotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin