Graph, Bybit ADA, DOT, UNI listelerken Cardano ve Polkadot almayı planlıyor
Graph, Bybit ADA, DOT, UNI listelerken Cardano ve Polkadot almayı planlıyor

En düşük komisyonlu kripto para borsaları

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para borsaları endüstriyle paralel olarak büyümeyi sürdürüyor. The Block’tan Larry Cermak, en düşük komisyonlu kripto para borsaları listesi hazırladı. Araştırmaya göre Binance US, FTX, OKCoin ve Poloniex, kullanımı en ucuz spot kripto borsaları olarak kayda geçti.

En düşük ticaret ücretlerini sunan kripto para borsaları (maker/taker) üzerine yapılan araştırmada önde gelen 20 kripto para borsası ele alındı.

En düşük komisyonlu kripto para borsaları: Zirvede Binance US var

Maker ücretinin taker ücretine göre genellikle daha düşük olmasının sebebi ise şöyle açıklanıyor: Maker likidite eklerken taker sipariş defterinden likiditeyi alır. Bu yüzden alıcı ücretleri daha düşüktür.

Cermak, önde gelen 20 kripto borsasının maker ve taker ücretlerini analiz etti, FTX’in perakende trader’lar için en ucuz borsa olduğunu ortaya çıkardı. Binance US ve OKCoin ise kurumsal trader’lar için en ucuz kripto para borsaları olarak kayda geçti.

Gemini küçük yatırımcıya pahalı, büyük yatırımcıya ucuz

Öte yandan Coinbase, bitFlyer EU, Bitstamp ve Gemini, en pahalı kripto para borsaları arasında.

Özellikle Coinbase, Bitstamp ve Gemini perakende traderlar için pahalı. Ancak Gemini’nin oranları büyük boyuttaki trader’lar için hayli düşük.

Binance, en ucuz kripto borsalarından biriydi ancak artık özellikle büyük yatırımcılar için pahalı olanlar arasında yer alıyor. Küçük yatırımcılar için ise Binance hayli düşük ücretler alıyor.

Peki siz en düşük komisyonlu kripto para borsaları arasından hangisini kullanıyorsunuz? Yorumlarda bizimle paylaşın.

theblockcrypto

Ethereum balinaları hareketlendi: ETH gözünü 200 dolara dikti!


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin