Tether, 2023 yılında teminatlı kredi vermeyi bırakacak…

En değerli stablecoin Tether, piyasanın stresinde değer kaybı yaşıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasasının önemli varlıkları olan stablecoinler, geçtiğimiz aydan sonra sorgulanmaya başlandı. Terra’nın UST’si yaşadığı süreçten sonra dolara endeksli sabit varlıklar çalkalandı. Herkesin en çok güvendiği Tether dahi düşüş yaşadı. Stablecoin şu an bile 1 dolara sabitlenmekte zorlanıyor.

Geçtiğimiz ay aldığı darbeden sonra çoğunlukla 1 doların altında kaldı. 0,9999, 0,9980 ve 0,9970 dolar gibi seviyelerde kaldı. Öte yandan piyasanın ikinci en değerli stablecoini USDC, 1 dolar sabitlemesinden bir şey kaybetmedi.

CoinGecko verilerine göre, dünyanın en büyük stablecoini olan Tether’in piyasa değeri, sekiz ayın en düşük seviyesi olan 69 milyar ABD dolarına düştü.

Tether’de kayıp sürüyor

Tether’in piyasa değeri, yatırımcıların piyasa çapında bir tasarruftan çekilmesi ve geçen ay Terra UST stablecoin çöküşünün tekrarlanacağı korkuları arasında 14 Haziran’dan bu yana neredeyse 3 milyar ABD doları düştü.

Son 24 saat içinde, Tether’in piyasa değeri yaklaşık 650 milyon ABD doları düşerken, dolaşımdaki arzı da geçen yılın Ekim ayından bu yana en düşük olan yaklaşık 69.2 milyara geriledi.

Tether, bu haftanın başlarında ABD dolarına sabit değerini kısaca kaybetti, ancak o zamandan beri toparlandı. Bu hafta Tether , stablecoin’i desteklemek için kullanılan ticari kağıt portföyünün %85’inin %30 indirimle işlem gören Asya ve Çin ticari kağıtlarından oluştuğu iddialarını yalanladı.

Şirket yaptığı açıklamada, stablecoin’i desteklemek için rezervlerinin %47 ABD hazinesinden ve %25’ten az ticari kağıttan oluştuğunu söyledi. Aynı açıklamada şirket, her ikisi de iflas riski spekülasyonunun konusu olan Celsius kredi platformuna ve kripto hedge fonu Three Arrows Capital’a maruz kaldığı iddialarını reddetti.

forkast.news


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin