Ripple

En çok konuşulan kripto para Ripple’ın geleceği

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ripple 2012 yılında ortaya çıkmış bir ödeme ağı sistemidir. Aynı zamanda XRP coin olarak bir kripto para değeridir. Merkezi kripto para birimi olması onu diğer dijital paralardan ayırır. İşlem gören defterleri şirket tarafından yönetilir, bununla birlikte bir Blockchain sistemidir.

İçinde bulunduğumuz yılda Bitcoin (BTC)’in geldiği noktayla beraber yatırımcıların ilk tercihlerinden biri haline gelmiştir. Ripple kripto ekosisteminde en köklü ve en çok yatırımcıya sahip olan kripto para birimlerinden biridir.

Ripple tokeni XRP coin’dir. Ağın temel hedefi ise uluslararası ödemeleri halletmektir. Bu hedefin gerçekleşmesi için de büyük bir finans kaynağına sahip olunması gerekmektedir. Hali hazırda bunun için başkaları tarafından atılan adımlar bulunmamasının nedeni de iyi bir para kazanma yolu olmamasıdır.

XRP kripto para dünyasında ‘joker’ olarak da adlandırılmaktadır. Amaçlarından biri olan ucuz para transferi nedeniyle bu lakabı edinmiştir. Örneğin, sahip olduğunuz doları euroya çevirmek istediğinizde XRP token’ı komisyonu minimumda tutmak için kullanabilirsiniz. Ripple işlem maliyeti 0,00001 Amerikan dolarıdır.

Ripple çok fazla XRP’ye sahiptir. Dolayısıyla XRP fiyatında artış gerçekleşmesi halinde kriptodaki artış değerinin hatırı sayılır bir bölümünü yakalayacaktır. Böyle bir durum söz konusu olduğunda ise Ripple’ın XRP’yi bir uzlaşma varlığı olarak konumlandırması, gereken harcamaların elde edileceği bir gelir kaynağı sağlar.

Ripple Nedir ve Projesi Nasıl?

Ripple son dönemin en çok konuşulan kripto para birimlerinden birisidir. 2012 yılından beri piyasada bulunan bir ödeme ağı sistemidir (RippleNet). Aynı zamanda XRP coin olarak bir kripto para değeridir. Merkezi olan bir kripto para birimidir ve blok zincir sistemiyle işlem görür. Blok zincir ile işlem görmesine karşın işlem gören tüm defterleri şirket tarafından yönetilir.

Ripple’ın amacı; yüksek miktarlı varlık ve para transferlerini hızlı, güvenli ve uygun fiyatlı bir yolla blockchain sistemi aracılığıyla gerçekleştirmektir.

Dünyanın birçok yerinde ofisleri bulunan Ripple şirketinin CEO’su Brad Garlinghouse’tur. Kripto para birimleri arasında Bitcoin ve Ethereum’u hemen arkadan takip etmektedir. Dünyada en çok piyasa değeri bulunan üçüncü kripto para birimidir.

Bu sanal para kurumsal bir merkeze sahiptir. Bu sayede XRP kripto para değerinin ödeme yöntemleri yalnızca bireyler tarafından kullanılmaz. Kurumsal yapısının sağladığı avantajlarla şirketler ve bankalar da ödeme sistem sağlayıcısı olarak kripto para ve transferlerini Ripple ile gerçekleştirmektedir. Bu coine destek veren bankalar Stander, Axis Bank, Yes Bank, Westpac, Union Credit, NBAD, UBS’dir.

(Ripple) XRP Davası ve XRP’nin Geleceği

Yakın zamanda XRP davası ile Ripple daha da ön plana çıktı. XRP davasının getirdiği büyük yankıyla pek çok kişi dijital paraların ve davanın ayrıntılarını öğrenmek istiyor. 

Kripto para sektöründe hatırı sayılır bir şirket olan Ripple, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından lisanssız menkul kıymetlerin satışı davasının açılacağı iddiasıyla karşı karşıya kaldı. Dava aynı zamanda Ripple SEO’su Brad Carlinghouse ve kurucu ortak Chris Larsen’i de sanık olarak gösteriyor. Dava şirketin “1,3 milyar dolarlık kayıtsız menkul kıymet sattığı” iddiasıyla açıldı.

SEC ve Ripple şirketi arasında uzun yıllardır; ‘XRP’nin bir hisse senedi rolü üstlenerek menkul kıymet sayılıp sayılamayacağı’ ve ‘Ripple’ın para birimi sayılarak SEC’in yetki alanına girip giremeyeceği’ hususlarında bir tartışma sürüyordu. Aynı zamanda davanın açıldığının bizzat Ripple tarafından duyurulması da siyasi bir gönderme olarak belirtiliyor.

Garlinghause, SEC’in tatil öncesi dava açma kararı almasının iyi niyetli olmayabileceğini ve Ripple’ın dava ile son raddeye kadar mücadele edeceğini de belirtti. Garlinghause bunların yanı sıra davanın keyif kaçırıcı olduğunu, bu davanın tüm kripto para endüstrisine ve Amerikan özgürlükçülüğüne de aykırı olduğunu belirtti.

Ripple CEO’su dava açılma zamanının oldukça manidar olduğunu belirtiyor. Zamanlamanın, belirsizlik yaratmaya müsait olmasının yanı sıra kripto para, bitcoin, altcoin gibi kavramlara duyulan güveni sarsmak üzerine olduğunu da ekliyor.

XRP’nin İsviçre ve Japonya’da menkul kıymet statüsünde olmaması ve Amerika merkezli en büyük kripto para olması, davanın Ripple lehine olma olasılığını artırıyor. Çünkü XRP coin menkul kıymet statüsünde olmadığında davanın konusu ortadan kalkmış oluyor.

Ripple dava halinde dahi geleceği oldukça parlak ve güçlü bir kripto para birimi olarak görülüyor. İsteyen kullanıcılar bitlo.com listelerinden Türk lirası ile XRP alım satım işlemleri gerçekleştirebilirler.

Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin