Mevcut piyasa koşullarından en çok bu kripto borsaları etkilendi! Sayıları giderek azalıyor
Mevcut piyasa koşullarından en çok bu kripto borsaları etkilendi! Sayıları giderek azalıyor

Mevcut piyasa koşullarından en çok bu kripto borsaları etkilendi! Sayıları giderek azalıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto ayı piyasası devam ederken, sektördeki kuruluşlar büyük mali kayıpların önüne geçmek için işgücünü azaltıyor. Kripto para endüstrisi, küresel ekonomik krizin keskin sonuçlarıyla mücadele ediyor. Kripto paraların büyük çoğunluğu yılın başından bu yana aşağı yönlü hareket ediyor ve uzmanlar bunun daha da kötüleşmek üzere olduğuna inanıyor.

Dünya çapındaki durgunluk, yüksek faiz oranları ve enflasyon, kripto sahiplerinin varlıklarını benzeri görülmemiş bir hızda tasfiye etmesine neden oluyor. Piyasa sadece bu hafta içinde 500 milyon dolardan fazla tasfiye gördü, bu da büyük kripto borsalarının zorlu bir mali çeyrekte olduğu anlamına geliyor.

Avustralya kripto borsası Swyftx bugün, finansal endişeler nedeniyle çalışanlarının %21’ini işten çıkardığını duyurdu. Düşük fiyatlar ve sürekli tasfiye, bu büyük borsaları engelliyor ve mevcut işgücünü koruma yeteneklerinin önüne geçiyor.

Swyftx, artan küresel resesyon olasılığının ardından işgücünü azaltma kararının tamamen stratejik olduğunu belirtti. Şirket bugün 74 çalışanını işten çıkardı ve yöneticiler, ekonomik durum düzelmezse daha fazla işten çıkarmanın muhtemel olacağını belirtti.

Üst düzey borsalarda, ayı piyasası sırasında işten çıkarmalar var

Swyftx bu tür önlemleri alan tek şirket değil. Hemen hemen her büyük kripto borsası, bu ayı piyasası sırasında işgücünü bir dereceye kadar azalttı. Son iki ayda Coinbase ve BlockFi, işgücünün neredeyse beşte birini azalttı. Coinbase, Haziran ayında, çoğunluğu ABD çalışanı olan personelinin %20’sini işten çıkardı.

Benzer şekilde BlockFi de 170 çalışanını işten çıkarmıştı. Singapur merkezli borsa Vauld, Temmuz ayında platformundaki tüm para yatırma, çekme ve alım satım işlemlerini askıya alması gerektiğinden en sert darbeyi aldı. Resmi rakamlar olmamasına rağmen, Vauld’un işgücünü %50 oranında azalttığı tahmin ediliyor.

Son zamanlarda, Crypto.com ayrıca 260 çalışanını işten çıkardı ve önümüzdeki haftalarda yüzlerce kişi daha takip edecek gibi görülüyor.

Kripto endüstrisi, son birkaç yıldır farklı beceri sınıflarında kazançlı istihdam fırsatları için gelişen bir sektör oldu. Bununla birlikte, küresel ekonomik kriz her geçen gün daha da kötüleşirken, kripto çalışanları zor bir dönemden geçiyor.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin