"Bitcoin Temiz Enerji Girişimi" 2021'in ilk çeyreğinde başlıyor: Projenin arkasında Square var

En çevreci para birimi hangisi? Dolar, avro veya Bitcoin değil!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünya Günü’nün 50. yıl dönümü kutlamaları uyarınca bir kutlama mesajı yayımlayan Ripple, XRP’nin “en çevreci para birimi” olduğunu iddia etti. Farklı para birimlerinin sürdürülebilirliğini kıyaslayan şirket Bitcoin ve Ethereum’un enerjiyi son derece hunharca tükettiğini belirtti.

“En çevreci para birimi: XRP”

Bitcoin ve Ethereum gibi proof-of-work mekanizmasıyla çalışan kripto para birimlerinin enerjiyi çok kötü şekilde kullandığını belirten Ripple, BTC’nin bir bütün olarak tüm Şili’den daha fazla enerji kapasitesi kullandığının altını çizdi.

XRP’nin inanılmaz derecede yeterli ve sürdürülebilir olduğunu açıklayan Ripple’a göre, XRP sadece yedi ampul kadar enerji harcıyor olabilir.

Kredi kartları veya demir paralar da doğaya zarar veriyor

Gönderide ormansızlaşmanın sera gazı emisyonunu önemli ölçüde artırdığı için para basmanın çevre üzerinde son derece zararlı bir etkiye sahip olduğu bildiriliyor. Ayrıca kredi kartlarının da doğa için hiçbir yararı olmadığı ifade ediliyor.

Bu kartları elde etmek için kullanılan polvinil klorür, yani PVC, geri dönüştürülmesi son derece zor hammaddeler arasında yer alıyor.

Peki sizce en çevreci para birimi konusunda Ripple’ın iddiaları doğru mu? Yorumlarda fikirlerinizi bizimle paylaşın.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin