Alchemix’ten den fon toplama turu geldi – işte ayrıntılar
Alchemix’ten den fon toplama turu geldi – işte ayrıntılar

En büyük kripto para borsalarından birine yargı darbesi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para borsası KuCoin’in birincil web alanı olan KuCoin.com, mart ayının sonunda Singapur Yüksek Mahkemesi’nin emriyle kilitlendi.

Mahkeme, 24 Mart’ta KuCoin’in web sitesi de dahil olmak üzere geçici bir ihtiyati tedbir kararı verdi. Alan adı kayıt şirketi GoDaddy’den alınan bilgilere göre GoDaddy’nin mahkeme emrine uyduğu biliniyor.

Borsanın birincil web adresi kilitliyken bu sorunla nasıl başa çıkacağı, şirketin büyük bir kurumsal yeniden yapılandırmaya girmesi ve dünya çapında yasal zorluklarla karşı karşıya kalması başta olmak üzere KuCoin hakkında birçok cevaplanmamış soru var.

KuCoin 1 yılda 5 milyon kullanıcıya ulaştı

Eylül 2017’de kurulan KuCoin, bir yıl içinde 100 ülkede beş milyon kullanıcıya ulaştı. 14 Kasım 2018’de KuCoin’in risk sermayedarları IDG Capital, Matrix Partners ve Neo Global Capital’den A turunda 20 milyon dolar topladığı iddia edildi. Ancak bu yatırımlardan en az birinin gerçekleşmediği biliniyor.

Duyuruda KuCoin CEO’su Michael Gan şunları söyledi:

IDG Capital, Matrix Partners ve Neo Global Capital; KuCoin’in önemli ölçüde büyümesine yardımcı olacak, milyonlarca potansiyel kullanıcının kripto para birimlerini anlamasını ve benimsemesini sağlayacak, bu kullanıcıların kripto dünyasında mevcut olan en iyi ürünleri daha verimli bulmasına yardımcı olacak.

IDG Capital, yatırım portföyünde Coinbase ve Ripple gibi önemli kripto para birimlerine sahip. Bu haberin yazıldığı esnada KuCoin, hem IDG Capital hem de Neo Global Capital web sitelerinde bir portföy şirketi olarak görünüyor ancak Matrix Partners’ın web sitesinde böyle bir bilgi yer almıyor.

Neo Global Capital’in web sitesinde görünmesine rağmen, konuyla ilgili bilgi sahibi bir kişi Cointelegraph’a e-posta yoluyla NGC’nin aslında KuCoin’e hiç yatırım yapmadığını söyledi. Bunun yerine firma, borsaya sadece lojistik destek verdi.

IDG Capital ve Matrix Capital temsilcileri ise Cointelegraph’ın açıklama taleplerine yanıt vermedi.

Şeysel Adaları iddiası

17 Mart 2020’de KuCoin, Seyşel Adaları’nın başkenti Victoria’dan yaptığı açıklamada kapsamlı bir kurumsal yeniden yapılanmaya giriştiklerini duyurdu. Açıklamada “KuCoin Global, KuCloud ve KuChain & KCS İş Grubu olmak üzere üç iş grubundan oluşur.” ifadesi yer aldı.

Sıradan bir kurumsal duyuru olarak görünen şey aslında KuCoin’de geniş kapsamlı değişikliklerin doruk noktasını anlatmaktaydı. Kurumsal yeniden yapılanma, hem Singapur’da hem de ABD’de yasal sorunlara yol açıyor, söz konusu borsaya ait mülkiyet ve düzenleyici yargı yetkisinin de bırakılmasına sebep oluyor.

KuCoin 2018’de Hong Kong adresiyle ilgili “boş ofis” iddiasına da cevap verdi. Şirket, operasyon merkezinin aslında Singapur’da olduğunu iddia etti:

Hong Kong’daki KuCoin’in genel adresi, KuCoin’in birçok yan kuruluşundan birinin posta adresidir. KuCoin Genel Merkezi Singapur’da. Şirketimiz 300’den fazla çalışanı ve Çin, Filipinler, Singapur ve Tayland’da dört büyük ofisi bulunan küresel bir firmadır.

Singapur kripto para firmalarına temmuz ayına kadar izin verdi

Borsanın mevcut coğrafi durumu pek belirli değil. Şirket profili, web sitesinde yer alan 2018 tarihli bir blog yazısında “Seyşeller’de faaliyet gösterdiğini” belirtmişti. Binance, Coinbase ve Ripple’ın aksine KuCoin, ödeme lisansı olmadan çalışma gereksiniminin ertelenmesini talep etmek için Singapur Para Otoritesi’ne başvurmadı. Bu tür ertelemeler, bu şirketlerin temmuz ayına kadar lisanssız ödeme hizmeti sağlayıcısı olarak çalışmalarına izin veriyor.

Lisans veya erteleme olmadan KuCoin Singapur’da yasal olarak faaliyet gösteremez. KuCoin’in Singapur’da faaliyet gösterip göstermediği veya başka bir yerde çalışıp çalışmadığı belirsizliğini koruyor.

cointelegraph

Bitcoin için 2019 boğa koşusunu tetikleyen sinyal görüldü!


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin