Bankacılık devi uyardı: Yatırımcılar, kripto ve emtiaya yöneleceğini söyledi

Emtia uzmanı, Bitcoin’in altın ve borsaya göre daha iyi performans göstereceğini söylüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Fed dün faiz artırmasından sonra gözler kripto piyasasına döndü. Nasıl bir tepki vereceği merak ediliyordu. Enflasyonu ve faiz denkleminde Bitcoin dün yükselişe imza attı. Bu performansı Perşembe gününe de taşımayı başardı. Emtia uzmanı ise, Bitcoin’in halen daha iyi olacağını söylüyor. Kime karşı mı? Altın ve borsa…

Bitcoin ve altın savaşı fazlasıyla kızışıyor. Enflasyon, faiz ve savaş argümanlarının masada olduğu zaman diliminde her varlık kendine bir rol biçiyor. Geleneksel piyasalar sessiz kalırken Bitcoin ve emtia sınıfı daha değerli hale geliyor. Elbette savaşın ateşli olduğu zaman Bitcoin ve türevleri de etkilenmişti. Ancak bu durumdan sıyrılabildi.

Genel olarak, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali gibi büyük küresel gelişmelerin neden olduğu birkaç küçük artış ve düşüş oldu. Ancak Bitcoin için fark edilebilir uzun vadeli bir model gelişmedi.

Bitcoin’in yeniden revaçta olması

Bloomberg’in kıdemli emtia analisti Mike McGlone, Federal Rezerv (Fed), enflasyon ve savaşla ilgili mevcut hissiyat göz önüne alındığında, 2022’nin risk-varlığın tersine çevrilmesi için iyi bir yıl olabileceğine ve Bitcoin’in olgunlaşmasında başka bir kilometre taşını temsil ettiğine inanıyor. McGlone 17 Mart’ta yeniden Bitcoin ile ilgili yeniden düşüncüsünü paylaştı:

“Federal Rezerv, enflasyon ve savaşla karşı karşıya kalan 2022, risk varlıklarının tersine çevrilmesi için hazırlanabilir ve Bitcoin’in olgunlaşmasında başka bir kilometre taşını işaret edebilir.”

31 Aralık 2019 itibariyle Bitcoin, Gold, S&P 500 Toplam Getiri Endeksi’nden daha iyi performans gösterdi. Amerika Birleşik Devletleri’nde artan enflasyon ve petrol gibi artan enerji maliyetleri nedeniyle, birçok kişi paralarını yatırmak için güvenli bir sığınak arıyor.

McGlone, 2002’deki kayıplarının Nasdaq 100’deki kayıpların yarısından daha az olduğu göz önüne alındığında, Bitcoin’in küresel dijital teminat geliştiriyor olabileceğini daha önce vurgulamıştı. Emtia uzmanı,

“Bitcoin, 2021 aşırılıklarından sonra deflasyonist güçlerle karşı karşıya, ancak kripto farklı güçler gösteriyor. 2002’de Nasdaq 100’ün yarısından daha az kayıpla, Bitcoin küresel dijital teminata doğru olgunlaşıyor olabilir.”

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin