Elon Musk'tan kritik açıklama! Kripto piyasası nasıl etkilenir?
Elon Musk'tan kritik açıklama! Kripto piyasası nasıl etkilenir?

Elon Musk’tan kritik açıklama! Kripto piyasası nasıl etkilenir?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 6 Ağustos Cumartesi günü yaptığı son hissedarlar toplantısında Tesla CEO’su Elon Musk, küresel ekonomi hakkında bazı olumlu yorumlar yaptı. Musk, enflasyonist baskı azalmaya başladığında, enflasyonda kötü günlerin geride kalacağını öngörüyor.

Elon Musk, şirketin emtia maliyetlerinin önümüzdeki altı ay içinde düşüş eğiliminde olacağını kaydetti. Tesla CEO’su şunları söyledi:

“Trend düşüyor, bu da en yüksek enflasyonu geçtiğimizi gösteriyor. Enflasyonun gelecekte bir noktada hızla düşeceğini düşünüyorum. Fiyatların zaman içinde nereye gittiğine dair bir nevi görüşümüz var. Şu anda gördüğümüz ilginç şey, emtialarımızın çoğunun, fiyatların altı ay içinde düşme eğiliminde olması.”

Kripto için iyi bir haber mi?

Amerika Birleşik Devletleri’nde enflasyonun %9’u aşarak kırk yılın zirvesine çıkmasıyla birlikte, para hisse senedi ve kripto piyasasından tahvil ve hazine gibi riskten korunan varlıklara çok hızlı bir şekilde akıyor. Bunun nedeni, Federal Rezerv’in ekonomik büyüme hızını olumsuz yönde etkileyebilecek enflasyonu kontrol altına almak için faiz oranlarını yükseltmesidir.

Bununla birlikte, Elon Musk’un tahmin ettiği gibi enflasyonist baskının azalmasıyla kriptodan çıkışlar azalabilir. Bu aynı zamanda daha fazla yatırımcının kripto yatırımlarını elinde tutacağı ve hatta uzun vadede yeni girişler yapacağı anlamına gelebilir.

İki gün önce, dünyanın en büyük fon yöneticisi BlackRock, kripto borsası Coinbase ile ortaklığını duyurdu. Anlaşmayla birlikte, BlackRock kurumsal müşterilerine kripto ticareti ve saklama hizmeti sunacak. Şu anda, BlackRock’un yönetimi altındaki varlıklarda 10 trilyon dolardan fazla var. %5’lik bir kriptoya maruz kalma bile, kripto alanında 500 milyar dolarlık şaşırtıcı bir likiditeyi boşaltacaktır. BlackRock’un duyurusu, kripto için kurumsal iştahın istikrarlı bir şekilde büyüdüğünü gösteriyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin