Musk, Tesla ve SpaceX'in çok ağır enflasyon baskısıyla karşı karşıya olduğunu açıkladı!
Musk, Tesla ve SpaceX'in çok ağır enflasyon baskısıyla karşı karşıya olduğunu açıkladı!

Elon Musk’tan flaş açıklama: Kripto varlıklarını satıyor mu? İşte detaylar!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Girişimci Elon Musk, şirketleri Tesla ve SpaceX’in, ham maddeleri ve lojistiği etkileyen önemli bir enflasyonist baskı gördüğünü söyledi.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin emtia fiyatlarını 2008’den bu yana en yüksek seviyeye çıkardığını söyleyen bir makaleye bağlantı veren Musk, Twitter mesajında ​​”Yalnız değiliz” mesajını verdi.

Kullanıcılara önümüzdeki birkaç yıldaki enflasyon tahminlerini soran Musk, Bitcoin, Ethereum ve Dogecoin gibi kripto para birimlerindeki varlıklarını satmayacağını belirtti.

Türbülans

Savaş, çelik ve alüminyum, katalitik konvertörler için paladyum ve elektrikli araç pilleri için yüksek kaliteli nikel dahil olmak üzere otomobillerde kullanılan metallerin fiyatlarının yükselmesine neden oldu.

Batılı ülkeler henüz metallere yaptırım uygulamadı, ancak birçok nakliyeci ve otomobil parçası tedarikçisi Rus mallarından kaçınıyor.

Araba üreticileri bir süredir mikroişlemci sıkıntısı ve yüksek enerji fiyatları ile mücadele ediyor.

Konut, gıda ve yakıt fiyatlarındaki artış, ABD tüketici enflasyon endeksini son kırk yılın en sert yükselişine taşıdı ve Federal Rezerv faiz oranı artışı beklentilerini körükledi.

Tesla hisseleri bu yıl değerinin yaklaşık yüzde 25’ini kaybetti.

Geçen hafta şirket, Model Y SUV Model 3 Uzun Menzilli sedanının fiyatını 1.000 dolar civarında artırdı.

Kripto volatilitesi

Rakip elektrikli araç üreticisi Rivian geçen hafta, daha yüksek hammadde fiyatları ve diğer tedarik zinciri kısıtlamalarının planlanan yıllık üretim kesintisini yarı yarıya azaltabileceğini söyledi. Toyota ise tedarikçiler üzerindeki yükü hafifletmek için Japonya’daki üretimi yüzde 20 azaltacağını belirtti.

Bitcoin bu yıl şimdiye kadar yaklaşık yüzde 20 değer kaybetti. Ancak Musk Twitter’da “Bitcoin, Ethereum veya Doge’ye hala sahibim ve satmayacağım” dedi.

silicon


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin