Elon Musk Dogecoin balinalarını eleştirdi – fiyat bu defa düştü
Elon Musk Dogecoin balinalarını eleştirdi – fiyat bu defa düştü

Elon Musk’tan Bitcoin ve kripto paralar hakkında çarpıcı ifadeler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tesla CEO’su Elon Musk, bir podcast yayınında Bitcoin ve kripto paralar hakkındaki düşüncelerini paylaştı. Musk ayrıca Satoshi Nakamoto tarafından yazılan Bitcoin tanıtım belgesinin oldukça zekice olduğunun altını çizdi.

Musk’a göre Bitcoin ve kripto paraların yasa dışı kullanımı büyük bir problem

Musk’ın kripto ve Bitcoin eleştirisi, yasal olarak sorgulanabilir işlemler için kullanımı etrafında odaklandı ve bu da benimsenmenin önünde büyük bir engel oluşturuyor.

Yasa dışı işlemler için kripto kullanımı hakkında konuşan Tesla CEO’su şunları söyledi:

Yasaların dengesi içinde olmayan işlemler var. Açıkçası farklı ülkelerde birçok yasa söz konusu. Normalde bu işlemler için nakit kullanılır ancak yasa dışı işlemlerin gerçekleşebilmesi için, yasal işlemlerde de nakit kullanılmalıdır. Yasa dışı ve yasal arasında bir köprüye ihtiyacınız olduğunda kripto devreye giriyor.

“Birincil finansal kaynak halini alamazlar.”

Bununla birlikte, Musk’a göre, Bitcoin’in faydası belirli vakalarla sınırlı ve birincil bir finansal veritabanı olması pek mümkün değil:

Kriptoyu etkili bir şekilde nakit yerine geçecek gibi görüyorum. Ama bir birincilin yerine geçemeyecektir. Kripto paraları birincil veritabanı olarak görmüyorum.

Musk’un Bitcoin hakkındaki görüşleri, Bitcoin’in bir değişim aracı veya değer deposuna uygun olmadığını düşünen milyarder yatırımcı Ray Dalio’nun görüşlerinden daha hafif.

Dalio bu konu hakkında şöyle konuşmuştu:

Paranın iki amacı var: Bir değişim aracı ve bir servet deposu. Bitcoin şu anda bu iki durumda da etkili değil.

Bu görüşlere rağmen, dijital para biriminin küresel ekonomide yaklaşan paradigma değişiminin ön saflarında olacağına inanan çok sayıda Bitcoin savunucusu var. Ancak herhangi bir dijital para biriminin kitlesel olarak benimsenmesinin önünde uzun bir yol olduğu aşikar.

cryptovest


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin