Elon Musk SEC'ten kurtulamıyor! Bu sefer başı tweet'lerle dertte!
Elon Musk SEC'ten kurtulamıyor! Bu sefer başı tweet'lerle dertte!

Şok: Elon Musk’ın başı büyük derde girdi! Tweet atmaktan vazgeçebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Tesla CEO’su Elon Musk’ın Tesla hissesinin %10’unu satmayı teklif ettiği tweetler hakkında soruşturma başlattığını söyledi. Musk daha önce de benzer sıkıntılarla karşıya kalmış ve ceza ödemişti. Elon Musk’ın bu kararın ardından spekülatif tweet’ler atmayı bırakabileceği iddia ediliyor.

Düzenleyici ayrıca Musk’ı geçmiş tweet’leri nedeniyle mahkemeye verme konusunda yasal yetkiye sahip olduğunu söyledi. Bu da Musk’ın kripto para tweetleri ile ilgili de sıkıntılar yaşayabileceği anlamına geliyor.

Soruşturma Salı günü, SEC’in Musk’ın bazı tweet’lerin bir avukat tarafından önceden onaylanmasını gerektiren 2018 anlaşmasının reddedilmesine dair talebini geri çevirmesinin hemen ardından geldi.

Elon Musk, 2018 ve 2021’de bir fırtınayı tweetlemişti

Musk’ın 2018’de, hisse fiyatı 420 dolara ulaşırsa Tesla’yı özel alacağını söylediği tweet borsa manipülasyonu gerekçesiyle SEC’den sert bir yanıt almıştı. Tesla’nın hisse senedi fiyatı tweet’ten sonra yükseldi ve Musk’ın kişisel servetini artırdı.

Musk, tweet sebebiyle SEC’e 20 milyon dolar para cezası ödemişti. Ayrıca Tesla’nın yönetim kurulu başkanlığından da istifa etti ve bazı tweet’lerinin ön onayını kabul etti.

Kasım 2021’de Musk, takipçilerine Tesla’daki hissesinin %10’unu satıp satmayacağını soran tartışmalı bir twitter anketi başlatmıştı. Hareket, Telsa’nın hisse senetlerinin düşmesine neden oldu ve birkaç hissedardan dava açılmasına neden oldu. Associated Press’in bildirdiğine göre, SEC’in şu anda araştırma konusu bu anket.

Musk’ın kripto tweetleri şimdilik güvende

Musk, son iki yılda kripto hakkında aktif olarak tweet atıyor. Aralık 2020’de Dogecoin hakkındaki tweet’i memecoin’i yükseltmişti.

Musk’ın kripto varlıklarını satmayacağına dair son tweeti de kısa bir ralliyi teşvik etmişti. 2021 yılına kadar Bitcoin hakkındaki tweetleri de keskin piyasa tepkilerine yol açarak onu kriptoda yakından izlenen bir figür haline getirdi.

Tesla, Musk’ın bilinmeyen kişisel varlıklarının ötesinde, Bitcoin’de 1,5 milyar doların üzerinde varlığa sahip. Firma ayrıca bazı ürünleri için ödeme aracı olarak DOGE’yi kabul ediyor.

Ancak SEC şimdiye kadar Tesla CEO’sunun kriptoyla ilgili tweet’lerini incelememiş olsa da, kriptonun düzenleyiciler tarafından daha sıkı ele alınmasıyla bu durum değişebilir. Musk’ın kişisel olarak Bitcoin, Ethereum ve Doge’ye sahip olduğu göz önüne alındığında, düzenleyici piyasa manipülasyonunu iddia edebilir.

Başkan Joe Biden’ın bu ay SEC de dahil olmak üzere hükümetin çeşitli dallarına alana odaklanma talimatı veren bir yürütme emri imzalamasının ardından, ABD’de kripto düzenlemesi de sıkılaştırılacak.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin