featured

Elon Musk ile Twitter arasındaki gelişmeler DOGE fiyatını hareketlendirdi! Büyük ralli geliyor mu?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki en gözde meme coin DOGE, milyar Elon Musk’ın Twitter’ı hisse başına 54,20 dolardan satın almaya gerçekten istekli olduğu haberlerinin üzerinde %8’den fazla yükseliş kaydetti.

Bloomberg’e göre Musk’ın avukatları dün gece geç saatlerde Twitter’a bir mektup gönderdi. Bu mektup ile, sosyal medya şirketini hisse başına 54,20 dolarlık fiyat ile satın almayı teklif etti. CoinGecko verilerine göre haberin yayınlanmasından yalnızca birkaç dakika sonra DOGE, %8,1 oranında bir artışla 0,0648 dolara yükseldi.

DOGE fiyatı yükseliyor

DOGE ve Musk, uzun bir geçmişe sahip. Yıllar boyunca dünyanın en zengin adamı, ilk önce ironik olduğunu iddia ettiği, ancak daha sonra kripto para biriminin geliştiricileriyle gerçek bir çalışma ilişkisinin göstergesi olarak çok sayıda eğlenceli tweet ile meme coin’i övdü.

Elon Musk Twitter DOGE

Musk’ın DOGE hakkındaki tweet’leri, şaka olsun ya da olmasın, token’ın fiyatını düzenli olarak yükseltti. Musk, Mayıs 2021’de “Saturday Night Live”a ev sahipliği yaptığında DOGE fiyatını tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 0,72 dolara doğru fırlattı. Meme coin, daha sonra %90’ın üzerinde bir düşüş yaşadı.

Bu arada Tesla ve SpaceX CEO’sunun Twitter’ı satın alma teklifi, aylardır gündemde olan bir konu. Musk, ilk olarak Nisan ayında sosyal medya devini satın almayı önerdiğinde, Twitter yönetim kurulu, şirketin düşmanca ele geçirilmesini önlemek için sözde zehirli bir hapı kullanmaya karar verdi. Ancak birkaç hafta içinde yönetim kurulu, Musk’tan geri çevrilemeyecek kadar iyi olan 44 milyar dolarlık satın alma teklifini kabul etti.

Musk iddiaya göre, spam botlarının şirketin başlangıçta izin verdiğinden daha fazla Twitter kullanıcısını oluşturduğu iddiaları nedeniyle haftalar sonra geri adım attı. Twitter’ın anlaşmanın planlandığı gibi devam etmesi gerektiği ve Musk’ın sözleşmeye bağlı olarak bunu yerine getirmek zorunda olduğu konusundaki ısrarına rağmen, Temmuz ayında anlaşmayı iptal etmeye çalıştı.

Aylar sonra Musk’ın görünüşteki fikir değişikliğine neyin yol açtığı belli değil. Ancak bugünün sonunda anlaşmayı nihayete erdirmeye istekli olabileceğine dair haberlere göre, Twitter hissesi bu yazının yazıldığı sırada neredeyse %13 oranında artarak 47,93 dolara yükseldi.

Anlaşma gerçekten sonuçlanacaksa, bu durum DOGE fiyatı için büyük bir nimet olabilir. Nisan ayında Twitter’ı satın almayı teklif etmesinden günler sonra Musk, DOGE’yi sosyal medya platformuna bir ödeme yöntemi olarak eklemeyi düşünebileceğini belirtmişti.

Decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin