Elon Musk etkisi: Araştırma Tesla CEO’sunun kripto fiyatları üzerindeki etkisini gösteriyor
Elon Musk etkisi: Araştırma Tesla CEO’sunun kripto fiyatları üzerindeki etkisini gösteriyor

Elon Musk etkisi: Araştırma Tesla CEO’sunun kripto fiyatları üzerindeki etkisini gösteriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yeni araştırma, Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk’ın kripto varlıkların fiyatı üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğunu gösteriyor.

Önemli etki

Blockchain Research Lab tarafından 3 Ocak’ta yayınlanan bir makaleye göre, Elon Musk’ın Bitcoin ve Dogecoin (DOGE) üzerine rastgele düşünceleri piyasada derin etkiler yarattı.

“Elon Musk’ın Twitter etkinliği kripto para piyasalarını nasıl hareket ettiriyor” başlıklı makale, Musk’ın kripto para birimi hakkında tweet attığı geçen yıl altı olayı değerlendirdi. Araştırmacılar, bahsedilen kripto paraların işlem hacmi ve spot fiyatı üzerindeki sonuçta ortaya çıkan etkiyi inceledi.

Altı tweet’in dördü Dogecoin ile ilgiliydi, diğer ikisi Bitcoin hakkında yorum yaptı. Altı tweetin tümü, her iki kripto varlığın ticareti üzerinde önemli bir etkiye sahipti ve sonrasında işlem hacminde önemli bir artış kaydedildi:

“Tüm olaylarda, işlem hacminde olaylara atfedilebilecek önemli artışlar tespit ediyoruz.”

Araştırmacılar Musk’ın Aralık 2020 tweetinde “Tek kelime: Doge” demesinin en etkili bir ortam yarattığını belirterek işlem hacminin katlanarak artmasına neden olduğunu vurguluyorlar.

cryptoglobe


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin