Elon Musk Dogecoin fiyatını uçurdu. DOGE, Terra'yı (LUNA) yerinden etti

Elon Musk duyurdu: Dogecoin, Terra LUNA’yı yerinden etti!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – CoinGecko verilerine göre Dogecoin, Terra’nın LUNA kripto parasını yerinden ederek piyasa değerinde 10. sıraya yükseldi. 27.05 milyar dolarlık mevcut piyasa değeriyle Dogecoin, Terra (LUNA), Avalanche (AVAX) ve hatta Shiba Inu’yu (SHIB) geride bıraktı.

DOGE, Tesla CEO’su Elon Musk’ın “Tesla, Doge ile bazı ürünleri satın alınabilir hale getirecek ve nasıl gittiğini görecek” açıklamasının ardından 14 Aralık’ta %48 fiyat artışı gördü.

Dogecoin piyasa değeri
Piyasa değerine göre ilk 10 kripto para

Hareket, CEO’nun Dogecoin’in “daha iyi bir ödeme seçeneği” olduğunu ima etmesinden sonra geldi. Time Magazine tarafından bu hafta “Yılın Kişisi” seçilen Elon Musk, Dogecoin’in Bitcoin’den “işlemler için daha uygun” olduğunu açıklamıştı.

Bununla birlikte Tesla’nın DOGE’yi diğer birçok kripto para birimi arasından seçerek kabul etmesi, onu eleştiriye tabi olarak garip bir konuma getiriyor. Tesla’nın bu yılın başlarında bir ödeme yöntemi olarak BTC’yi kısaca benimsediğini ve Bitcoin fiyatının yükselmesine neden olduğunu hatırlayın. Şirket daha sonra ödeme seçeneğini iptal etti ve nedenini “Bitcoin madenciliği ve işlemleri nedeniyle artan fosil yakıt kullanımı” olarak nitelendirdi.

Elon Musk, Dogecoin fiyatını uçurdu

TradingView’den alınan veriler, Dogecoin’in %48’in üzerinde tırmanarak gün içinde en yüksek değer olarak 0.228 dolara ulaştığını gösteriyor. Fiyat, yazı yazılırken 0,203 dolardan işlem görerek hafifçe gerilemiş olsa da, DOGE, hem son 24 saatte hem de yedi gün bazında yeşilde işlem gören ilk 10’daki tek kripto varlığı olmaya devam ediyor.

Daha önce Dogecoin, Bitcoin’in aşağı yönlü fiyat hareketini takip etti ve 13 Aralık’ta 0.151 dolara kadar düştü. Bununla birlikte, Tesla CEO’su Elon Musk’ın Twitter’daki duyurusundan gelen hızlı artış, DOGE fiyatının haftalık olarak %13,9 artmasını sağladı.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap  açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin