Şok Gelişme: Elon Musk’a Dogecoin davası açıldı! 258 milyar dolar tazminat isteniyor
Şok Gelişme: Elon Musk’a Dogecoin davası açıldı! 258 milyar dolar tazminat isteniyor

Şok Gelişme: Elon Musk’a Dogecoin davası açıldı! 258 milyar dolar tazminat isteniyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Elon Musk, SpaceX ve Tesla’ya, kripto para birimi Dogecoin’i destekledikleri ve bir şantaj şemasının parçası oldukları iddiasıyla 258 milyar dolar dava açıldı.

Elon Musk ve şirketlerine büyük dava

Amerikan vatandaşı Keith Johnson, kendisinin “Dogecoin Kripto Piramit Şeması” üzerinden dolandırıldığını iddia ederek Elon Musk ve şirketlerine DOGE fiyatını şişirdikleri için dava açtı. 

Johnson Perşembe günü Manhattan federal mahkemesine sunduğu şikayetinde, “Sanıklar yanlış ve aldatıcı bir şekilde Dogecoin’in hiçbir değeri olmadığı halde meşru bir yatırım olduğunu iddia ediyor.” dedi.

Davacı Johnson, Nisan 2019’dan bu yana Dogecoin yatırımlarında kayıplar yaşayan kişileri temsil ediyor.

“Dogecoin ticareti kumar teşkil ediyor” iddiası

Johnson, 86 milyar dolarlık tazminat ve 172 milyar dolarlık üçlü zararın yanı sıra Elon Musk ve şirketlerin Dogecoin’i teşvik etmesini engelleyen bir emir istiyor. Ayrıca kendisi, Dogecoin ticaretinin ABD ve New York yasalarına göre “kumar” teşkil ettiğini beyan ediyor.

Elon Musk, dava hakkında yorum isteyen e-postalara henüz yanıt vermedi. SpaceX ve Tesla’nın temsilcileri ve Tesla’nın hukuk müşaviri de sessizliğini koruyor.

Dogecoin bu yıl yaklaşık yüzde 67 düştü. Kripto para birimi geçen yıl 74 sente kadar yükselmişti ancak şu an 5 sent civarında işlem görüyor.

thenationalnews


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin