Elon Musk, Twitter anketinin ardından 5 milyar dolarlık Tesla hissesini sattı
Elon Musk, Twitter anketinin ardından 5 milyar dolarlık Tesla hissesini sattı

Elon Musk, dikkat çeken bir anket yayınladı! İşte detaylar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Elon Musk Twitter kullanıcılarına dikkat çeken bir anket yöneltti. Twitter kullanıcılarının yaklaşık 25 milyar dolarlık Tesla hissesi ile ilgili anket yöneltti. Michale Saylor da Musk’a bir öneride bulundu. Elon Musk, 62 milyon takipçisinin Tesla hissesinin %10’unu satıp satmayacağına karar vermesine izin vermek için bir anket yayınlaması da topluluk tarafından yine ilgi gördü.

Musk’ın anketine yazım sırasında 2.8 milyon kişi katıldı. Ankete katılan kullanıcıların %56,9’u teklife destek verdi. Oylamanın sona ermesine yaklaşık 7 saat kaldı. Musk yayınladığı bir diğer Tweet’te sonuçlara uyacağını açıkladı.

Bloomberg Milyarder Endeksi’ne göre Musk’ın kişisel net değeri 338 milyar dolara kadar yükseldi. Büyük ölçüde Tesla rallisinin artması nedeniyle 2021 yılının başlangıcından bu yana neredeyse iki katına yükseldi. Musk ayrıca değeri 100 milyar doların üzerinde olan havacılık şirketi SpaceX’in de sahibi.

Geçen ay Musk, gerçekleşmemiş sermaye kazançları üzerinden yıllık vergiler koyacak teklife eleştirilerde bulunmuştu.

“Sonunda başkalarının parası biter ve sonra sizin için gelirler.”

Elon Musk neden böyle bir soru yöneltti?

Demokratlar, girişimin önümüzdeki on yıl içinde hükümetin kasasına 250 milyar dolar ekleyebileceğini tahmin ediyor. Ancak diğer taraf ise henüz olmayan paranın vergilendirilmesine karşı çıkıyor. Kâr amacı gütmeyen haber odası ProPublica tarafından bu Haziran ayında yayınlanan bir araştırma raporuna göre, en zengin Amerikalılar, devasa hisse senetlerine karşılık borç alarak vergi ödenmekten kaçınıyor.

Elde edilen verilere göre, 2014’ten 2018 yılları arasında en zengin 25 Amerikalı toplam servetinin %3,4 oranında vergi ödedi. Musk, planlanan 25 milyar dolarlık satışla ilerlemeyi planlıyorsa, sermaye kazancı vergisini ödemek için yaklaşık %20’lik bir pay ayırması gerekiyor.

Musk’ın yönelttiği ankete Michael Saylor da teklif yöneltti. Tesla patronunun elinde potansiyel olarak çok para olabileceğine göre, hemen kripto para topluluğundan teklif alması gerektiğini önerdi. MicroStrategy CEO’su Michael Saylor, Tesla’yı enflasyona karşı koruyacağını savunarak Bitcoin’e yatırım yapması gerektiğini söylüyor. Geçen yıl Aralık ayında da Saylor Musk’a Bitcoin alması yönünde tavsiyede bulunmuştu.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Kemer mutlu son

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin