featured

Elinde bu altcoin’i tutan yatırımcılar dikkat! Yükseliş hareketini bir geri çekilme izleyebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki altcoin’lerden bir tanesi olan Monero [XMR], 2022’deki en düşük seviyesinden sağlıklı bir iyileşme gören birkaç kripto birimi arasında yer alıyor. Haziran ayındaki en düşük seviyesi olan 96,50 dolardan %44 oranında bir yükseliş gördü. Ancak şu anki konumu, düşüş eğiliminin yakın olduğunu gösteriyor gibiydi.

XMR, cuma günkü işlem seansında 141,45 dolar ile zirve yaptı. Bu da haziran ayındaki en düşük seviyesinden %44 oranında bir yükseliş yaşadığı anlamına geliyor. Bu hareket, altcoin’i Ocak 2022’nin destek noktasına yerleştirdi.

Daha da önemlisi en son zirve ile 0,236 Fibonacci geri çekilme seviyesine dokunmayı başardı.  XMR token’ın son yükselişinden yararlanmak isteyen birçok yatırımcı kazançlarının bir kısmını nakde çevirdiği için bu fiyat seviyesi muhtemelen yeni bir direnç noktası olarak görev görecek.

altcoin XMR grafik

Aslında altcoin’in boğaları, bu yazının yazıldığı sırada söz konusu fiyat seviyesinde zaten zayıflık belirtileri gösteriyordu. Fiyat hareketi %50 RSI seviyesini geçmeyi başardı. Ancak MFI kısa sürede düzleşti. Bu da birikim veya satın alma baskısının azalmakta olabileceğini düşündürdü.

Yukarıda belirtilenler, son 24 saatte +DI’nin dönmesiyle Yönlü Hareket Endeksi tarafından da doğrulandı.

Zincir üstü ölçümler altcoin’in düşüş eğilimine girme olasılığının daha yüksek olduğunu gösteriyor. Balina metriği tarafından tutulan arz, son üç gün içinde %0,20 oranında düşüş yaşadı. Bu, bir miktar kâr almanın şimdiden gerçekleşmeye başladığının teyididir.

Balinaların elindeki arzdaki düşüşe rağmen, Monero’nun sosyal hakimiyeti son üç günde önemli ölçüde arttı. XMR, son yedi gün içinde sağlıklı geliştirme faaliyetini de sürdürdü. Bu da, altcoin yatırımcılarının ilgisini çekmeye yardımcı olabilir.

Ne kadar bir geri çekilme bekleniyor?

İlgili çoklu değişkenler nedeniyle ne kadar düşüş eğilimi beklendiğini söylemek zor. Örneğin, daha düşük fiyat seviyelerinde alım yapan yatırımcıların çoğu, HODL yapmayı tercih edebilir. Böyle bir sonuç, potansiyel dezavantajı azaltacaktır. Alternatif olarak, önümüzdeki birkaç gün içinde daha fazla yükseliş hissi, düşüşü yumuşatabilir. Bu da altcoin fiyatını daha yüksek seviyelere çıkarabilir.

Öte yandan, yatırımcıların çoğu panik ile satış yaparsa, XMR token’ının geri çekildiğini görebiliriz.  Böyle bir durumda, fiyat 120 dolar seviyesinin yakınında destek bulabilir. Bu, daha önce test edilmiş en yakın destek noktasıdır.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin