Eleştiriler bahane, yeni fon şahane: Robinhood 2,4 milyar dolarlık yeni fon topladı!
Eleştiriler bahane, yeni fon şahane: Robinhood 2,4 milyar dolarlık yeni fon topladı!

Eleştiriler bahane, yeni fon şahane: Robinhood 2,4 milyar dolarlık yeni fon topladı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Geçtiğimiz günlerde yaşanan ve tüm dünyayı kasıp kavuran GameStop hisse artışı çılgınlığının etkileri sürerken Robinhood, perakendeciler için ticaret hizmetlerini askıya aldığı için öfkeli kullanıcılarla karşı karşıya kaldı. Firma benzer şekilde politika yapıcılar tarafından da çok sayıda eleştiri aldı. Ancak tüm bu olumsuz havaya karşın, Wall Street Journal’a göre Robinhood, hissedarlarından 2,4 milyar dolar daha topladı.

Eleştiri oklarından sıyrılan Robinhood 2,4 milyar dolar topladı

WSJ raporu, konuya aşina olan kaynaklara atıfta bulundu ve şunları söyledi:

Robinhood Markets Inc., yatırımcıların GameStop Inc. dahil olmak üzere popüler hisse senetlerindeki ticaret çılgınlığından kurtulmasına yardımcı olmak için çevrim içi aracı kuruma 1 milyar dolar pompalamaya karar verdikten günler sonra hissedarlarından 2.4 milyar dolar daha topladı.

29 Ocak itibarıyla Robinhood, uygulama GME ve diğer değişken hisse senetlerinin alım satımındaki kısıtlamaları hafifletmeyi hedeflediği için yatırımcılardan 1 milyar dolar topladı. O zamanlar perakende trader’lar hala hisse satabiliyordu, ancak yüzde 12 (GME) ve yüzde 38 (AMC) gerileyen hisseleri artık satın alamıyorlardı. Kurumsal yatırımcılar hala hisse senedi alıp satabiliyorlardı.

Kısıtlamalar kalkabilir

WSJ, geçen Perşembe gününden bu yana toplanan 3,4 milyar doların ticaret uygulamasına “ticaret patlamasından kaynaklanan teminat gereksinimlerindeki artışı karşılayacak” kadar yeterli olacağını bildirdi. Kaynaklar şöyle dedi:

Toplanan toplam fon, şirketin Perşembe gününden bu yana açtığı yüz binlerce yeni hesabı desteklemesine ve popüler aracı kurumun müşterilerini kızdıran ticaret kısıtlamalarının çoğunu kaldırmasına izin verecektir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin