Nasdaq listeli madencilik şirketi Riot Blockchain Şubat üretim sonuçlarını açıkladı
Nasdaq listeli madencilik şirketi Riot Blockchain Şubat üretim sonuçlarını açıkladı

Elektrik kesintileriyle çalkalanan İran’dan kripto para madenciliğine darbe! Kapatma emri çıkarıldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin’in 40.000 doların üzerindeki tüm zamanların en yüksek seviyesine doğru son rallisi, dünyanın bazı bölgelerinde istenmeyen sonuçlara yol açtı. WuBlockchain raporuna göre, İran’daki kripto para madencilik faaliyetleri ülkede elektrik kesintilerine neden olmuş olabilir.

Madencilik şirketlerine kapatma emri çıktı

İranlı yetkililer lisanslı BTC madencilik şirketlerinin faaliyetlerinin 14 Ocak tarihinden itibaren durdurulmasını emretti. Daha önce, yetkililer, son bir yıl içinde 250 megawatt elektrik kullanan 1.620 yasa dışı kripto para madencilik çiftliğini kapatmıştı.

Kripto para madenciliği elektrik kesintilerine sebep oldu

Rapor, kripto madenciliği şirketlerinin çoğunun Çinli olduğunu gösteriyor. Bitcoin fiyatındaki artış, Çinli yatırımcıları madencilik faaliyetlerine çeken güçlü teşvikler yarattı. İran’ın 31 vilayetinin 11’inde elektrik kesintileri rapor edildi.

Kesintilerin ardından ülke sakinleri hoşnutsuzluğunu ifade etmeye başladı ve medya başarısızlığı Bitcoin madenciliğine bağladı. Hükümet, elektrik kesintilerinin nedenini açıklamadı, ancak Bitcoin madencilik havuzlarına baskı yapmaya karar verdi. BTC’nin fiyatındaki artış, İran’da düşük bir noktada bulunan bir Bitcoin’in üretim maliyetindeki düşüşle aynı zamana denk geliyor.

Operasyonlar yer altına taşınıyor

İran hükümeti, kripto madenciliği endüstrisini yasallaştırırken ekonomiyi canlandıracağını ve daha fazla vergi getireceğini umuyordu. Kripto madencileri başlangıçta hareketi memnuniyetle karşıladılar. Bununla birlikte madencilerin madencilerin elektrik tarifelerinin ne kadar yüksek olduğunu fark ettikten sonra bu durum değişti.

Bu tarifelerden kaçınmak için operasyonlarıyla yeraltına girdiler. O zamandan beri enerji şirketleri yetkililerle birlikte onları adeta avlıyor. Rapora göre, kripto madencilerinin çoğunun gücünü çaldığı Tavanir, bu tür yasa dışı işlemleri kapatma yetkisine sahip.

chaintimes


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin