ElaadNL'nin IOTA entegrasyonu ile gelen özellikler
ElaadNL'nin IOTA entegrasyonu ile gelen özellikler

ElaadNL’nin IOTA entegrasyonu neden önemli?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ElaadNL, elektrikli araçlara akıllı şarj sağlamaya odaklı Hollanda merkezli bir şirket. IOTA, Nesnelerin İnterneti’ne (IoT) güç vermeye odaklanmış bir kripto para birimi. Kredi kartları kullanılmadan kesintisiz bir araba şarjı deneyimi elde etmek için ikisi birbiriyle entegre edildi. Aşağıdaki konular, ElaadNL’nin IOTA entegrasyonu kapsamındaki ortaklığının aslında neden önemli bir adım olduğunu gösteriyor.

ElaadNL’nin IOTA entegrasyonu ile gelen özellikler

3- Sürtünmesiz ödemeler

Çoğu terminal kart ödemeleri kabul etse de -NFC teknolojisiyle veya olmadan- küçük işlemler için kredi kartı kullanmak uygun değil. Aynısı, ödeme kartları sürtünmesiz olmadığı için banka kartları için de geçerli. IOTA, dünyadaki makineden makineye olan etkileşimlerinin, en azından bu gibi girişimler söz konusu olduğunda, ileriye giden yol olduğunu gösteriyor.

ElaadNL’nin test sitesi IOTA ödemelerini memnuniyetle karşılamakta ve bu teknolojiyi birkaç ay boyunca deneyimlemekte. Bu haftanın başlarında, bu ortaklık IOTA ödemelerinin gücünü herkese açık olarak gösterdi. Bir araba şarj edildi ve elektrik sadece bu kripto para birimini kullanmak için ödendi. IOTA topluluğu ve ekosistemi için çok olumlu bir gelişme.

2- Akıllı ağ entegrasyonu

ELaadNL’ın beş aylık kapsamlı bir test yapmasına rağmen, şirket bu özel kripto para birimine ve teknolojiye anlamlı bir etki bırakabileceğinden oldukça emin. Şarj istasyonları ve şarj edilirken cihazlara ilişkin tüm bilgiler IOTA ağına aktarılır.

Bu yaklaşımın önemli sonuçlarından biri, cihazların kendi talepleri doğrultusunda bir ücret talep etmek için transformatörlerle nasıl etkileşimde bulunabileceği. Sistemin hala daha iyi ayarlanması gerekmesine rağmen, şarj işleminin çoğu kullanıcı için etkileşimi gerekli değil. Akıllı şarj, IOTA’nın bu tip donanımlara entegre edilmesinin temel faydalarından biri; çünkü bu, birleştirilmiş ve birleşik bir ekosistem oluşturabilir.

1- Tam otomatik hizmetlerin sağlanması

ELaadNL’ye göre, bu aşamada sistem neredeyse tamamen özerk. Son kullanıcının yapması gereken tek kısım, şarj edilecek cihazı transformatöre bağlamak. Bu noktadan itibaren IOTA’ya dayanan akıllı ağ, yolun her adımında iletişim ve ödeme ile ilgilenir. Transformatörün tüm sayaç değerleri her 15 dakikada bir Tangle’da saklanır.

Bu sisteme daha fazla yükseltme var. Ekip, doğrudan ödeme ve ücretlendirme için bir QR kodu çözümünü araştırıyor. Düzenli otomobiller ve tüketiciler henüz ELaadNL’ın hizmetlerinden henüz yararlanamasalar da, bu durum gelecekte değişecek. Gerekli donanım büyük çapta piyasaya çıktığında, gelecekte pek çok ilginç şey olacak. IOTA, önümüzdeki değişikliklerde büyük rol oynayacak.

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin