El Salvador’un elindeki Bitcoin’in değeri belli oldu

El Salvador’un elindeki Bitcoin’in değeri belli oldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2021 yılında ilk defa bir ülkede Bitcoin resmi olarak kullanılmaya başlanmıştı. Henüz kimsenin bilmediği ya da harita üzerinde yerini göstereyemeceği bir ülke tarihe geçen bir adım atmıştı. El Salvador, 2021 yılının Eylül ayında Bitcoin’i kullanıma açtı. Hem ülkenin devlet dairesinde hem vatandaşlar kendi aralarında rahatça kullanmasının önü açıldı. Aynı zamanda devlet önemli ölçüde BTC satın aldı. Peki toplanan Bitcoin’in değer ne kadar?

Bitcoin, El Salvador’un BTC satın almaya başladığı Eylül 2021’den bu yana ilk kez 41 bin doların altına düştü. Hatta bugün itibarıyla 39.500 dolar seviyelerine kadar sarktı. Orta Amerika ülkesi Bitcoin’leri genellikle 45.000 dolar üzerinden aldı. 

Ülke, popüler “dijital altın”dan daha fazlasını elde etmek için her fırsattan yararlanarak alım gerçekleştiriyor. Ayrıca Bitcoin’i enflasyonun sonuçlarına karşı bir korunma olarak görüyor. 

El Salvador, kademeli Bitcoin alımı yaptı

El Salvador, kademeli Bitcoin alımı yaptı

Latin Amerika ülkesi Bitcoin satın almak için 8 kere hakkını kullandı. 8 kez yaptığı alımın neredeyse yarısını Eylül ayında gerçekleştirdi. Eylül ayında ise Bitcoin 39.500 ile 52.000 dolar arasında fiyatlanma yaşadı. 

Ülke, Bitcoin Yasasının yürürlüğe girmesinden sadece bir gün önce, 6 Eylül 2021’de 9,34 milyon dolar değerinde 200 BTC’lik ilk satın alımını gerçekleştirmişti. Hemen ardından aynı gün 9,36 milyon dolar değerinde 200 BTC daha alımı yapıldı.

Üçüncüsü, El Salvador’un portföyüne 6.94 milyon dolar değerinde 150 BTC eklediği 7 Eylül 2021’de gerçekleşti. 19 Eylül’de ülke, 6.46 milyon dolar değerinde 150 Bitcoin alımı yamış oldu.

Ekim ayında El Salvador, 24.69 milyon dolar değerinde 420 BTC satın alarak en büyük alımı gerçekleştirdi. Kara Cuma gününde ise, ülke 5,42 milyon dolar değerinde bir alım oldu. 3 Aralık’ta başkan Bukele, 7,3 milyon dolar değerinde 150 BTC’lik satın alım yapıldı. 21 Aralık’ta ise 21 adet BTC ile sembolik alıma imza atıldı. Sonuçta El Salvador’un elinde 1.391 BTC var. Bu da 70.561.800 milyon dolar harcamış aldı.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin