featured

El Salvador’un Bitcoin ile ilgili beklentileri karşılanamadı! Neler oluyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – El Salvador, Bitcoin’i geçtiğimiz yıl kendi ülkelerinde yasal bir ihale haline getirmişti. Bu yeni gelişme ile kripto para endüstrisindeki birçok analist, bu benimsemenin onu yeni zirvelere taşıyacağını tahmin etmişti.

Ancak El Salvador ticaret odası tarafından gerçekleştirilen yeni bir anket, ülkedeki şirketlerin çoğunluğunun işletmeleri için Bitcoin kullanmadığını gösteriyor. Bu, ülkenin ve cumhurbaşkanının Bitcoin benimsenmesini teşvik etmesi gerçeği göz önüne alındığında oldukça şaşırtıcı bir veri.

Ankete göre, ankete katılanların sadece %14’ü ülkede yasal bir ihale haline geldiği eylül ayından bu yana Bitcoin’de işlem yaptı. Ankete katılanların çoğunun, benimsemenin satışları üzerinde herhangi bir etkisi görmediğini de sözlerine ekledi.

Katılımcıların %91,7’si Bitcoin uygulaması işlerine kayıtsız kaldığını söyledi.

Ankete katılanların %71’i, yani çoğunluğu, küçük işletmeler iken %16’sı büyük şirketler ve %13’ü orta ölçekli işletmelerdir.

Bu anketin gösterdiği şey, hükümetin insanlarını Bitcoin’e yönlendirmek için yaptığı birçok hamleye rağmen, benimsenme seviyesinin hâlâ oldukça düşük olduğu.

El Salvador Bitcoin

Düşük benimseme oranına rağmen Başkan Nayib Bukele, kripto piyasa lideri olan BTC hakkındaki iddiasını ve satın almayı sürdürüyor. El Salvador şu anda yaklaşık olarak 1,800 adet BTC’ye sahip.

El Salvador’un Bitcoin planları bir engele çarptı

El Salvador’un 1 milyar dolarlık Bitcoin tahvilleriyle finanse edilen bir Bitcoin şehri inşa etme planı, ülkenin maliye bakanı Alejandro Zelaya’nın yerel bir televizyon kanalına verdiği yakın tarihli bir röportajda, Ukrayna’da devam eden savaşın uygulamayı etkileyebileceğini ima etmesiyle bir engele çarpmış gibi görünüyor.

Tahvil ilk olarak Kasım 2021’de duyuruldu. Hemen ardından tahvil satışlarından elde edilen paranın yarısının altyapı inşa etmek ve jeotermal enerjiyle çalışan Bitcoin madenciliği için harcanacağı belirtildi. Diğer yarısı ise ülke kasası için Bitcoin satın almak için kullanılacak.

Bitcoin tahvillerinin ne zaman çıkarılacağına dair henüz bir ayrıntı bulunmazken, devlete ait termal enerji şirketi La Geo’nun tahvil çıkaracağı da bildirilmişti. Tahviller Bitfinex’te mevcut olacak ve borsa ABD’de mevcut olmadığı için Amerikalıların bunları satın almasını imkansız hale getirecek.

beincrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin