El Salvador'da Bitcoin turizmi
El Salvador'da Bitcoin turizmi

El Salvador’da Bitcoin turizmi: Gelirler uçuşa geçti!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – El Salvador, Bitcoin’i ülke sınırları içinde resmi bir ödeme yöntemi yapma kararının ardından yerel turizm endüstrisinde çok büyük bir yükseliş yaşadı. Çoğu ziyaretçi Amerika Birleşik Devletleri’nden geldi ve turizm gelirleri %30’dan fazla arttı.

El Salvador’a Bitcoin’den dolayı büyük bir ilgi var

Diğer Latin Amerika ülkeleri ile benzer şekilde, turizm sektörü El Salvador’un GSYİH’sının önemli bir kısmına katkıda bulunuyor. COVID-19 pandemisinden önce, her yıl 2,5 milyondan fazla gezgin ülkeyi ziyaret etti. Ne yazık ki, sağlık felaketi 2020 ve 2021’de seyahat faaliyetlerini minimuma indirdi.

El Salvador Turizm Bakanı Morena Valdez’e göre, son birkaç ayda ülkede bir miktar hareket meydana geldi. İlginç bir şekilde, giderek daha fazla insanın Orta Amerika ülkesini ziyaret etmek istemesinin ana nedeninin Bitcoin’i benimsemesi olduğunu söyledi:

“Bitcoin öncesi ve sonrasına göre etkinliği kontrol etmek için bir anket yaptık. Turizm sektörü Kasım ve Aralık aylarında artış gösterdi. Yükseliş yüzde 30’dan fazla oldu.”

Ayrım nasıl anlaşıldı?

Bitcoin’in benimsenmesinden önce, El Salvador’u ziyaret eden çoğu insan Honduras, Guatemala ve Nikaragua gibi komşu ülkelerden geliyordu. Turistlerin %60’ı ABD’den geldiği için resim şimdi farklı görünüyor.

Gezginler ayrıca El Salvador’da kaldıkları süre boyunca daha fazla para harcadılar. Bakanlık 800.000 dolar kâr beklerken, gerçek rakam döviz cinsinden 1,4 milyon doları aştı.

Görünüşe göre ziyaretçiler sadece beyaz kumlu plajlardan, volkanlardan ve antik kalıntılardan etkilenmiyor. Ayrıca Bitcoin’in resmi bir ödeme aracı olarak kabul gördüğü ilk ülkeyi keşfetmeyi de ilgi çekici buluyorlar.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin