El Salvador suskunluğunu bozdu: Dip sayılacak bölgeden alım geldi, peki ne kadar?

El Salvador suskunluğunu bozdu: Dip sayılacak bölgeden alım geldi, peki ne kadar?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Latin Amerika ülkesi uzun süredir sessizliğini koruyordu. Oldukça yüksek bölgelerden Bitcoin alan El Salvador, bu sefer dip bölgeleri tutturabildi. 

El Salvador Başkanı Nayib Bukele, ülkenin token fiyatlarındaki daha geniş bir düşüşün ortasında Cuma günü 80 Bitcoin satın aldığını söyledi.

Güney Amerika ülkesi, her biri yaklaşık 19.000 dolar seviyesinden alımı gerçekleştirdi. 80 Bitcoin satın alan Latin Amerika ülkesi toplam işlem için 152.000 dolar ödedi. Satın alma, Bitcoin fiyatlarını hafifçe artırdı ve kısa süreliğine 20.000 doları geri almalarına yardımcı oldu. Fakat bu kısa sürdü.

Satın alma, dünyanın en büyük kripto para biriminin Perşembe günü 19.000 doların altına düşmesinin ve risk odaklı piyasalarda daha geniş bir bozguna uğramasının ardından geldi. Dün gün içi 18.763 dolara kadar gerilemişti. Lider kripto para şu anda 19.600 dolar civarında işlem görüyor.

Amerika borsaları da düşüşte

ABD seansı sırasında borsalar da düştü. Nasdaq Composite-Bitcoin’in en yakın paraleli %1.3 kaybetti. Artan enflasyon, olası bir durgunluk ve Federal Rezerv’in faiz artırımlarına ilişkin endişeler son birkaç ayda piyasaları aşındırdı.

Bitcoin fiyatı, El Salvador satın aldıktan sonra hafif destek görüyor

El Salvador’un satın alması fiyatları kısaca destekledi ve tokenin birkaç saatliğine 20.000 dolar seviyesini geri almasına yardımcı oldu. Ancak, tokenin şimdi 20.000 doların altında işlem görmeye başladığı göz önüne alındığında, bu artış kısa ömürlü görünüyordu.

Cuma günkü satın alma aynı zamanda Bukele’nin ilk kez değil. El Salvador genelde düşüşlerde Bitcoin satın almaya çalışıyor. Bu yılın başlarında Bukele, ortalama 30.744 $ fiyatla 300 token satın almıştı. 

Düşüş gelecek mi yoksa yukarı gidecek mi?

El Salvador’un bir Bitcoin düşüşü zamanlaması konusunda biraz başarısız sicili göz önüne alındığında, token nedeniyle daha fazla zayıflık olması muhtemel görünüyor. Durma belirtisi göstermeyen borsalardaki düşüşle birlikte, Bitcoin’in daha da zayıflaması muhtemel.

Yakın tarihli bir tahmin, tokenin 2020 ortasından bu yana en düşük seviyesi olan 13.000 dolara düştüğünü görüyor. Ancak bu, 2022 sonuna kadar yaklaşık 28.000 dolarlık bir toparlanmadan önce gelebilir.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin